Acasă Actualitate Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR. Urmează scindarea formațiunii?

Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR. Urmează scindarea formațiunii?

DISTRIBUIȚI

Deputatul AUR Dan Tănase a confirmat, miercuri, excluderea din partid a senatoarei Diana Șoșoacă

„Da, din păcate vă confirm. Nu pot să zic că este o veste foarte bună, dar din păcate dna Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile jocului când este demnitar al statului român. Dna Șoșoacă înțeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei, poate e mai bine așa. Un senator nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari și să transmită live pe FB, este incompatibil cu statutul de senator AUR. Nu sunt bucuros, nu mă bucură”, a declarat Dan Tănasă la Antena 3.

Propunerea de excludere a venit din partea liderilor Claudiu Tîrziu și Sorin Lavric.

„Domnul Tîrziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizie luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, a mai spus Dan Tănasă.

Ninel Peia, preşedintele Partidului Neamul Românesc, din care provine senatoarea Diana Şoşoacă, a declarat miercuri seara, după ce Şoşoacă a fost dată afară din grupul senatorial AUR, că PNR aşteaptă prelungirea protocolului cu AUR, după ce partidul lui George Simion a refuzat acest lucru.

„Doamna Şoşoacă este parlamentar al Partidului Neamul Românesc, ales pe listele AUR, în baza protocolului făcut între Partidul Neamul Românesc şi AUR în data de 20 octomrbrie 2020. Acel protocol a fost valabil până pe data de 7 ianuarie. Urma ca în acel timp să facem un protocol de colaborare parlamentară, care încă nu s-a făcut, refuzând cei de la AUR, din diferite considerene. Încă mai aşteptăm să revină la gânduri mai bune”, a declarat Ninel Peia, pentru STIRIPESURSE.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.