Acasă Actualitate Din Vaslui au -disparut- sute de locuinte si chiar electricitatea

Din Vaslui au -disparut- sute de locuinte si chiar electricitatea

DISTRIBUIȚI

Recensamantul populatiei si locuintelor a scos la iveala fenomene ciudate. -La Barlad au disparut 966 de locuinte, iar la Husi 272-, afirma Costica Pencu, directorul Directiei Judetene de Statistica. In alte localitati au disparut bucatariile din locuinte sau chiar sistemele de electricitate.

Vasluiul s-a infratit cu Triunghiul Bermudelor


Recensamantul populatiei si locuintelor, desfasurat in perioada 18 – 27 martie 2002, a scos la iveala o serie de fenomene care par desprinse din cartile science – fiction. Costica Pencu, directorul Directiei Judetene de Statistica (DJS) Vaslui, dorind sa atraga atentia asupra greselilor comise in timpul recensamantului din primavara acestui an, a afirmat ca exista o serie de inadvertente intre rezultatele din 1992 si cele de anul acesta. Astfel, in urma centralizarii datelor de la recensamant a reiesit ca -la Barlad au disparut 966 de locuinte-, dupa cum afirma directorul DJS Vaslui. Acelasi fenomen se constata si in municipiul Husi, unde numarul de locuinte s-a redus in ultimii 10 ani cu 272.

-Datorita erorilor comise, o parte din locuinte au ramas nerecenzate. Daca ne gandim ca in fiecare locuinta locuiesc circa trei persoane, se poate vedea gravitatea acestor greseli. Am adus la cunostinta toate acestea, in speranta ca fenomenul nu se va mai repeta si la recensamantul general al agriculturii-, a mai afirmat Costica Pencu.

Pe langa cele doua orase s-au mai constatat nereguli in privinta numarului de locuinte recenzate si in localitatile Dumesti si Malusteni.

100 de tigani s-au evaporat

Pe aceeasi linie a disparitiilor misterioase, cel putin in viziunea anumitor recenzori, se inscriu si localitatile Bacesti si Zgura, comuna Oltenesti. In Bacesti, spre exemplu, au -disparut- aproape 100 de locuitori de etnie rroma, ceea ce a creat mari probleme Comisiei Judetene de Recensamant. Satul Zgura a adus in prim-plan o situatie unica, probabil, in tara. Aici a disparut electricitatea. Daca in urma cu 10 ani gospodariile din Zgura beneficiau de curent electric, conform datelor culese de recenzorii de aici populatia s-a intors la lampa cu petrol.

Pe langa toate acestea, disparitia bucatariilor din anumite locuinte nu mai mira pe nimeni. Fenomenul acesta este cel mai normal, dat fiind saracia lucie in care se zbat vasluienii. La ce bun sa mai tii o odaie cand nu o poti utiliza in scopul pentru care a fost construita?

Toate acestea ne fac sa ne gandim ca -adevarul e dincolo de noi-, iar unii dintre recenzorii vasluieni pot concura cu succes mari scriitori de SF. Din pacate pentru -opera- lor realizata cu ocazia recensamantului, au fost aruncate cateva zeci de miliarde de lei, pe care tot cei care nici macar nu au aparut in statistici vor trebui sa le plateasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.