Acasă Actualitate Directorii scolilor in care s-au vandut rulourile Recopan risca sa fie destituiti

Directorii scolilor in care s-au vandut rulourile Recopan risca sa fie destituiti

DISTRIBUIȚI

Directorii unitatilor scolare implicate in cazurile de toxiinfectie alimentara nu vor scapa basma curata. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Botosani spune ca directorii implicati in acest incident vor fi sanctionati conform statutului personalului didactic, sanctiuni care pot merge pana la eliberarea din functie a acestora.

-Cu certitudine ca vor fi sanctionati, insa asteptam finalizarea anchetei. Unii directori vor fi sanctionati pentru ca au permis accesul firmei Recopan, care nu avea toate avizele necesare, iar ceilalti pentru ca au permis prelungirea contractelor fara a avea toate avizele Primariei-, a declarat prof. dr. Constantin Manolache, inspector general al ISJ Botosani. Potrivit sursei citate, sapte directori ai scolilor din Botosani urmeaza sa primeasca bulina neagra, respectiv cei ai scolilor nr. 7, 14 si 10, ai Colegiului National -A. T. Laurian-, Grupului Scolar Constructii de Masini, Grupului Scolar Industrie Usoara si Liceului Economic.

Sindicatul Invatamantului Preuniversitar se opune acestei decizii si considera masura dictata de Ministerul Educatiei si Cercetarii drept abuziva. Pentru ca MEC a dat dispozitie de destituirea din functii a acestor directori, SIP a inaintat ministrului Ecaterina Andronescu un protest.

-Suntem impotriva eventualei masuri de sanctionare, care nu inseamna decat umilirea sau injosirea acestor colegi. Dat fiind faptul ca acesti directori sunt nevinovati, reactionam vehement si nu vom permite ministerului sa ia asemenea pozitie, mai ales ca directorii implicati in acest caz de imbolnavire in masa nu au nici o vina, pentru ca nu dansii au plamadit aluatul pentru placinte, biscuiti si prajituri. Ce vina au ei daca in incinta scolilor pe care le conduc au vrut sa puna la dispozitia elevilor produse alimentare?-, a intrebat retoric, revoltata, Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani.

Inca doi suceveni cu toxiinfectie alimentara

Alti doi suceveni care au mancat produse de patiserie ale firmei botosanene Recopan au fost internati, marti, in Spitalul Judetean Suceava, cu diagnosticul toxiinfectie alimentara.

Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava, Odette Nicolae, a declarat, miercuri, ca pana acum au fost internati 53 de suceveni care au suferit toxiinfectii alimentare in urma consumului de produse ale Recopan SRL Botosani, 33 de bolnavi fiind deja externati.

Ultimii doi pacienti internati in Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Suceava provin din comuna suceveana Dumbraveni si au forme medii ale toxiinfectiei alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.