Acasă Actualitate Directorul de la Parcuri, Radu Popa, și-a „tunat” amanta pe banii Bursei...

Directorul de la Parcuri, Radu Popa, și-a „tunat” amanta pe banii Bursei de Mărfuri

DISTRIBUIȚI

Ziarul „Curentul“ a intrat în posesia unor documente-bombă care demonstrează faptul că actualul director al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), Radu Popa (pe numele întreg Radu Popa Dan Septimiu – foto dreapta), a săvârșit în 2008 infracțiunile de înșelăciune, delapidare și abuz în serviciu în perioada în care era membru al Consiliului de Administrație al Bursei Române de Mărfuri. Potrivit plângerii penale înaintate Ministerului Public, Radu Popa a aprobat plata sumei de 14.800 RON către o clinică specializată în operații estetice, Proestetica, operație de care a beneficiat nimeni alta decât Baboi Victoria (foto medalion), cea despre care „gura târgului“ spune că este amanta lui, o doamnă cu ceva experiență de viață și ani în plus față de Radu Popa.      
La sfârșitul anului trecut, SC Bursa Română de Mărfuri Consultanță în Afaceri SRL (BRM CAF), persoană juridică română, a înaintat către Ministerul Public o plângere penală împotriva actualului director al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, Radu Popa, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, delapidare și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (facsimil 1). În plângerea penală, BRM CAF menționează faptul că Radu Popa a săvârșit o serie de infracțiuni în perioada în care era membru al Consiliului de Administrație al BRM CAF, mai exact între lunile iunie-august 2008, când a fost revocat din funcție pentru o serie de neregularități (altele!?!) ce au fost descoperite în sarcina sa. În plângerea penală se menționează faptul că Radu Popa a aprobat, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al BRM CAF, plata unor sume de bani din contul curent al societății pentru servicii ce nu au fost prestate în beneficiul BRM CAF sau al angajaților acesteia. Mai mult, la verificarea contabilității BRM CAF, au fost evidențiate o serie de nereguli privind înregistrarea unor contracte de prestări servicii și plata unor facturi aferente acestora, sub dispoziția și semnătura lui Popa.

Bani dați fără contract

Astfel, în urma investigațiilor, BRM a descoperit că la data de 25.07.2008, administratorul Radu Popa a avizat spre plată, cu mențiunea „conform contract“, factura emisă de o clinică specializată în operații estetice, Proestetica, în valoare de 14.800 RON, reprezentând contravaloarea unor servicii medicale (facsimil 2). Însă, în evidențele contabile ale BRM, acest contract nu există. Ca atare, BRM a solicitat reprezentanților Proestetica transmiterea unei fotocopii a contractului în baza căruia a fost emisă acea factură. Surpriză, însă! Proestetica comunică BRM că nu există niciun temei în baza căruia BRM a efectuat plata sumei de 14.800 de lei, asigurându-i pe reprezentanții BRM de restituirea sumelor plătite.
„Demersurile noastre cu privire la identificarea contractului menționat de Popa, în justificarea avizării spre plată a serviciilor medicale prestate, au determinat restituirea sumelor de bani și stornarea facturii aferente acestei plăți din partea Proestetica“, menționează în plângere BRM. Faptul că Proestetica a restituit suma de bani fără să se opună, reprezintă, în opinia BRM, o dovadă indubitabilă a faptului că nu a existat nicio obligație legală în baza căreia a fost efectuată plata către această clinică și, totodată, nu a existat niciun contract semnat între cele două părți (facsimil 3).

Clientul a fost servit!

În schimb, operația s-a efectuat. Potrivit investigațiilor făcute de BRM, beneficiarul serviciilor medicale în cauză este Baboi Victoria, o doamnă ceva mai în vârstă decât Radu Popa. Despre aceasta, nu o dată s-a vehiculat faptul că are o relație mai mult decât apropiată cu actualul director al ALPAB. Cei doi nu se sfiesc să iasă împreună la diferite evenimente mondene. Dacă Radu Popa a avut tupeul nemărginit să folosească ilegal banii Bursei Române de Mărfuri, societate care operează cu banii companiilor, oare cum va proceda în calitate de director al unei instituții publice, direct subordonată primarului Capitalei, Sorin Oprescu, cel care a avut grijă să numească numai directori experți în inginerii financiare?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.