Acasă Actualitate Doi parlamentri acuza de spionaj firma de paza si protectie PINKERTON

Doi parlamentri acuza de spionaj firma de paza si protectie PINKERTON

DISTRIBUIȚI

Senatorul PRM Nicolae Patru a atacat agresiv, in cadrul unei conferinte de presa, activitatea unei firme private de paza si protectie, SC Pinkerton SRL, acuzand-o printre altele si de spionaj: -Eu si un alt deputat valcean, Anton Mitaru (PSD – n.n.), am fost spionati de agentii secreti ai lui Peste Prajit, la ordinul expres al patronului firmei. Eu imi pun serios intrebarea: cine este initiatorul acestei actiuni? Cred ca nu oponentii mei politici, deoarece acestia au verticalitatea necesara de a nu face astfel de lucruri. Sunt convins ca in spatele acestei actiuni se afla persoane care vor ulterior sa ma santajeze. Ma voi adresa organelor abilitate sa faca investigatiile de rigoare. Voi solicita acest lucru, in mod expres, Parchetului General si SRI, deoarece actiunea este menita sa aduca atingere unui demnitar. De asemenea, voi aduce aceste fapte la cunostinta Senatului Romaniei. Eu stiu cine se ascunde in spatele acestei actiuni, dar astept pozitia organelor abilitate ale statului-.

Ca-n filme

Primul semnal de alarma legat de activitatea firmei Pinkerton a fost tras de un post national de televiziune. In materialul prezentat, persoane cu cagule pe fata faceau afirmatii grave, referitor la sechestrari de persoane, violari de domiciliu, acte de intimidare si actiuni de spionare a unor oameni politici. Surse din Politia vilceana afirmau ca, de la infiintarea firmei Pinkerton si pina in prezent, la IPJ Vilcea s-au depus zeci de reclamatii ale unor persoane lezate. Un barbat a reclamat ca a fost batut de agentii firmei, iar la scurt timp a fost asteptat pe faleza riului Olanesti de persoane care l-au atacat si i-au luat certificatul medico-legal ce-l scosese in urma agresiunii. Politistii vilceni au facut publice divergentele dintre Corpul Gardienilor Publici si Pinkerton ce au avut loc in noaptea de 11-12 septembrie 2000 la USG. Atunci s-au tras focuri de arma, s-au facut acuzatii reciproce intre cele doua parti, cazul fiind adus la cunostinta IGP. La toate acestea se mai adauga acuzatii de furt de deseuri din inox, autori fiind tot angajati ai respectivei firme. Dan Leasa, patronul firmei spune ca materialul difuzat este rezultatul razbunarii unor angajati ai sai care au plecat din firma prin demisie. -Nici nu confirm, nici nu infirm ca Pinkerton asculta telefoane. Referitor la urmarirea domnului Mitaru si Patru, pot sa afirm ca acesta din urma m-a chemat la birou sa discutam chestiunea respectiva. S-ar parea ca Ion Rujan, ex-directorul firmei, l-a urmarit impreuna cu un grup de angajati din anturajul sau. Eu i-am spus domnului Patru ca nu au acordul meu-, a adaugat patronul firmei.

Ipoteze

Intreg sacndalul este pus de catre patronul firmei Pikerton pe seama luptei pentru anumite controale. – Se incearca retragerea autorizatiei de functionare de catre colonelul Sultanescu din IGP. S-ar putea sa fie vorba de concurenta dintre doua firme. Pond Security vrea sa preia unele contracte. Va informez ca a fost o intilnire cu personaje foarte importante la Bucuresti in care s-a discutat preluarea respectivelor contracte,- adauga Dan Leasa.

La rindul sau deputatul PSD, Anton Mitaru, a declarat: -Nu am stiut ca am fost urmarit. Banuiesc ca am fost urmarit in scopuri de santaj. Desi nu vad de ce, pentru ca nu detin firme si nu sint intreprinzator. Daca voi putea face dovada ca am fost urmarit, voi face plingere impotriva celor vinovati.-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.