Acasă Actualitate Doi turiști spanioli s-au rătăcit cu GPS-ul în munții Rodnei

Doi turiști spanioli s-au rătăcit cu GPS-ul în munții Rodnei

DISTRIBUIȚI

Duminică în jurul orei 11.45, jandarmii montani din Rodna aflați într-o acțiune de patrulare pe ruta Valea Mare — Pasul Rotunda, au văzut în față la un moment dat, un autoturism cu numere de București care virase pe un drum forestier înfundat.

Având în vedere faptul că jandarmii montani cunosc bine zona denumită Valea Zmeu, au realizat imediat că autoturismul respectiv s-a rătăcit, deviind de la drumul principal.

Jandarmii au pornit imediat după autoturism, l-au oprit și au constatat că ocupanții (un bărbat și o femeie — doi turiști din Spania), s-au rătăcit urmând indicațiile oferite de GPS—ul din dotare.

Din discuțiile purtate, jandarmii au aflat că cei doi turiști de 32 și 33 de ani sunt din Spania și doresc să ajungă în Vatra Moldoviței — județul Suceava.

Având în vedere condițiile de drum acoperit cu un strat de gheață și zăpadă, jandarmii i-au condus pe cei doi tineri spanioli până în Pasul Rotunda și i-au îndrumat pentru a nu devia de la traseu. Ca urmare aceștia au fost monitorizați până au ajuns în siguranță, în localitatea Cârlibaba — județul Suceava.

Cei doi turiști le-au mulțumit jandarmilor pentru flerul de care au dat dovadă și pentru sprijinul acordat și au declarat că intenționează ca după ce ajung la destinație, să viziteze mai multe orașe din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.