DISTRIBUIȚI
nedenunțarea

„Cei care comit o crimă, chiar și dacă aceasta rămâne în stare de tentativă, sunt periculoși. Ei nu pot rămâne în libertate, căci fiecare dintre noi am fi în pericol. Iar cei care ascund infractorii sau fapta comit la rândul lor o infracțiune.
Tocmai de aceea legea sancționează pentru NEDENUNȚARE pe cel care, știind de comiterea unei infracțiuni de omor, nu o denunță parchetului imediat ce află de ea.”, explică experții în drept ai Asociației VeDem Just.

Acum orice procuror se poate sesiza din oficiu în acest sens sau la orice denunț depus la parchet, procurorul va fi obligat să ancheteze situația, rezultând două posibile situații: dragnea a mințit, ceea ce poate fi penal în condițiile prezentate AICI sau Dragnea nu a mințit dar nu a denunțat.

Când s-a înconjurat de proști, țoape și mârlani, care habar n-au de legislație și de riscurile penale, Dragnea a devenit victima propriilor sale decizii. Singurii profesioniști care-l consiliază, niște israelieni, probabil că nu au habar de legislația penală românească.

Foto: VeDem Just

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.