Home Actualitate Tudorel Toader îl execută pe procurorul general invocând în mod greșit sensul...

Tudorel Toader îl execută pe procurorul general invocând în mod greșit sensul unui cuvânt

DISTRIBUIŢI

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că declanșează procedura legală pentru evaluarea activității desfășurate de către procurorul general, Augustin Lazăr.

„Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost „desecretizat” un protocol „abrogat” încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, „La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr…..din 04.02.2009”. Folosirea sintagmei „se abrogă”, arată și faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înțeles să le confere acestora valențe normative. Rezultatele evaluării, însoțite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile”, se arată în mesajul postat de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.

Adică Toader a găsit o chichiță: folosirea cuvântului abrogă înseamnă automat valențe normative. Însă conform DEX, a abroga înseamnă „a anula o lege, o dispoziție oficială”. De asemenea și dispoziție are un dublu înțeles: „prevedere obligatorie cuprinsă într-un act normativ; măsură sau hotărâre luată de un organ ierarhic superior și obligatorie pentru organul în subordine”, iar oficial înseamnă „care emană de la o autoritate, de la un guvern, de la un stat; care este declarat, stabilit prin lege; care reprezintă o autoritate, un guvern, un stat.”

Să recapitulăm: „se abrogă” înseamnă în cazul protocolului anularea măsurii de colaborare cu SRI luate de Procurorul General (o autoritate) obligatorie pentru procurorii din subordine prin protocolul respectiv. IDEM pentru directorul SRI și ofițerii din subordinea sa.

Ai înțeles acum, Toader? Nota 4, treci la loc! Citește cum a mințit Tudorel Toader: a absolvit un liceu industrial cu profil auto dar în CV-ul oficial l-a trecut ca fiind de matematică-fizică.

 

 

5 ARII

  1. SE INTREABA CINEVA CE ROL A AVUT TOADER TUDOREL IN NEOBTINEREA EXTRADARII LUI GHITA?
    CE S-O FI HOTARAT LA MANASTIREA SEKU? SE ROAGA TT LA MANASTIRE?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.