Acasă Actualitate Extinderea UE la România și Bulgaria a dus la cel mai înalt...

Extinderea UE la România și Bulgaria a dus la cel mai înalt nivel al îngrijorării britanicilor privind imigrația

DISTRIBUIȚI

Extinderea UE cu includerea României și Bulgariei a făcut ca îngrijorarea generată de imigrație să atingă cel mai înalt nivel în Marea Britanie de la preluarea guvernării de către coaliția dintre conservatori și liberal-democrați, potrivit noilor cifre, consideră Joe Twyman, director de cercetare politică și socială la compania britanică de cercetare a pieței YouGov, citat de The Telegraph.

"Motivul pentru care îngrijorarea a crescut constant în ultimul an și a ajuns la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată este legat de extinderea UE pentru a include România și Bulgaria. Britanicii sunt îngrijorați că afluxul de cetățeni străini va afecta negativ economia și piața locurilor de muncă", a declarat Twyman. ''Imigrația este ceva ce oamenii percep a fi o problemă pentru țară și este în creștere în contextul în care oamenii percep că guvernul nu reușește să reducă numărul celor care vin în Marea Britanie'', a subliniat el.

Peste 57% din persoanele chestionate de YouGov au declarat că imigrația este una dintre cele trei cele mai importante probleme cu care se confruntă Marea Britanie astăzi, o creștere de 11% față de sondajul de anul trecut.

Imigrația a ocupat locul doi după economie, care a rămas preocuparea britanică de top pentru ultimii trei ani.

Când au fost întrebați cu privire la ceea ce îi îngrijorează personal, 51% dintre persoane s-au declarat preocupate de faptul că în următorii doi ani ar putea să-și piardă locul de muncă în favoarea unor lucrători străini.

Experții spun că creșterea constantă a imigrației în ultimul an se datorează parțial extinderii UE, pentru a include Bulgaria și România, notează Telegraph.

Ziarul britanic amintește că modificările normelor privind imigrația au ocupat locul central în Discursul Reginei de miercuri, care a introdus un nou proiect de lege asupra imigrației pentru ''a atrage oameni care își vor aduce contribuția", dar "îi descurajează pe cei care nu vor contribui" și care este una dintre piesele emblematice ale legislației în planurile guvernului pentru anul viitor.

Proiectul de lege va împiedica imigranții ilegali să obțină permis de conducere, prevede creșterea amenzilor pentru întreprinderile care folosesc lucrători ilegali și le cere proprietarilor de imobile să verifice statutul de imigrant al chiriașilor lor. Totodată, noile norme vor face mai ușoară expulzarea unor persoane din Marea Britanie, limitând dreptul de a face recurs împotriva deportării și specificând faptul că toți cetățenii străini condamnați pentru delicte grave vor fi repatriați, cu excepția cazului de "circumstanțe extraordinare''.

Legislația urmează după noile linii de orientare emise de ministrul de interne, Theresa May, pentru judecători, anul trecut, și ar putea genera un nou impas între miniștri și instanțe privind drepturile omului, consideră Telegraph.

Apogeul îngrijorării privind imigrația survine la doar câteva zile după ce UKIP a înregistrat progrese majore în alegerile locale, făcând campanie pe un argument care a subliniat puternic nevoia pentru Marea Britanie de a reduce imigrația și a ieși din UE.

Importanța "Europei", menționată de 21% dintre adulții britanici, a rămas în mare parte stabilă din luna mai 2012, când 19% au spus că este cea mai importantă problemă cu care se confruntă Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.