Acasă Actualitate Familia lui Alexandru Hogea îl comemorează clădind o nouă viață fetei de...

Familia lui Alexandru Hogea îl comemorează clădind o nouă viață fetei de 17 ani incendiată de criminalul din Mehedinți

DISTRIBUIȚI

Asociația „În numele lui Alexandru”, al cărei președinte este Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea, una dintre victimele de la Colectiv, a lansat campania umanitară „Viață nouă pentru Măriuca”, o adolescentă de 17 ani din județul Mehedinți care în iunie 2020 a suferit arsuri severe, pe 90% din suprafața corpului și arsuri pe căi respiratorii, ca urmare a unei tentative de omor prin incendiere. Ea are șansa să trăiască și să se recupereze. Vezi mai multe detalii în filmarea de la finalul articolului.
Alexandru Hogea a supraviețuit incendiului din Clubul Colectiv. A ieșit din foc în picioare, a ajuns într-un spital bucureștean, unde a fost tratat timp de 8 zile. A fost transferat în Austria, în urma unor imense presiuni, pentru a beneficia de tratament de specialitate, într-un centru destinat tratării pacienților cu arsuri severe. Pentru Alexandru șansa transferului a venit prea târziu. 5 ani mai târziu, România are 0 Centre destinate tratamentului pacienților cu arsuri severe și 0 centre de recuperare medicală specifică marilor arși.
Din 22 noiembrie 2015, Alexandru Hogea trăiește doar prin sufletele celor care l-au cunoscut, fie înainte, fie după ce a parasit aceasta lume, la doar 19 ani.
Alexandru a iubit viața și a iubit oamenii. În numele lui Alexandru, în memoria lui, cei care îl iubesc, prin faptele cărora Alexandru continuă să rămână prezent, nu își doresc o comemorare cu lumânări și flori. Își doresc să contribuie la clădirea unei vieți noi, la întoarcerea spre normalitate a tinerei supraviețuitoare post arsuri severe, Maria.
În 22 noiembrie, la 5 ani de la moartea lui Alexandru, familia va roagă să-l comemorați, sărbătorindu-i viața, susținând alături de ei o supravietuitoare – un miracol numit Maria. Detalii despre donație AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.