Acasă Actualitate Firea a mințit iar Șerban Sturdza a avut dreptate: Primăria a organizat...

Firea a mințit iar Șerban Sturdza a avut dreptate: Primăria a organizat deja licitația pentru patinoar în Parcul Romniceanu

DISTRIBUIȚI

Ieri, Gabriela Firea vitupera într-o conferință de presă: ”Mi s-au dat toate asigurările necesare şi pot să vi le transmit că, contrar (cacofonie consemnată de news.ro) celor afirmate în mass-media de către o asociaţie şi preşedintele acesteia, nu se construieşte pe spaţiul verde în Parcul Romniceanu niciun patinoar, nici pe spaţiul verde şi nici pentru o altă zonă. Este o dezinformare, nu ar fi prima pe care o face această asociaţie şi ne rezervăm dreptul să ne apărăm în instanţă împotriva acestei maniere de a comunica informaţii toxice, informaţii neadevărate”.

Astăzi Asociația În Cotroceni – Oameni, Idei, Povești a demascat minciuna printr-un comunicat:

„Deși Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, și Primarul General, Gabriela Firea, au declarat că proiectul patinoarului în Parcul Romniceanu nu există, Asociația În Cotroceni — Oameni, Idei, Povești are documentele care atestă că proiectul era demarat și urma a fi implementat. Documentele publicate în SEAP arată că achiziția pentru patinoare este inițiată, singurul lucru care a oprit acest proiect ilegal fiind opoziția comunității. Astfel că, având în vedere lipsa de onestitate de care cele două instituții au dat dovadă, ne afirmăm scepticismul cu privire la angajamentele Primăriei Sector 5 de a respecta rigorile legale în privința reamenajării Parcului Romniceanu.

La data de 20.12.2017, Primăria Sectorului 5 a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), www.e-licitatie.ro anunțul de participare nr. 420309 si documentația de atribuire a ‘Contractului de prestări servicii, servicii pentru organizarea evenimentului cultural ‘Poveste de iarna pe patine’, in conformitate cu prevederile HCLS 5 nr. 175/23.11.2017′ prin procedură simplificată, conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Documentația de atribuire publicată în SEAP cuprinde: Fișa de date a achiziției, schițe patinoar, Caiet de sarcini, Contract servicii, formulare și DUAE editabil.

Conform Caietului de Sarcini înregistrat la Primăria Sectorului 5 sub nr. 64231/5.12.2017, (atașat prezentului în extras, acesta putând fi descărcat integral de pe SEAP), Primăria intenționează să amenajeze în parcurile din Sectorul 5 patinoare temporare pentru asigurarea condițiilor necesare derulării unor activități sportive.

Loc de desfășurare: Parcul Romniceanu, Parcul Sebastian, Parcul Ferentari, Parcul Humulești și Parcul Pecineaga.

Primăria a încărcat în SEAP inclusiv schițele acestor patinoare, din schița aferenta Parcului Romniceanu rezultând că patinoarul din acest parc urmează să aibă o suprafață de 481 mp si o capacitate maxima de 110 persoane. Atașăm prezentului comunicat schița patinoarului din Parcul Romniceanu asumată prin semnătură și ștampilă de SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA din cadrul Primăriei Sectorului 5.

Data limită de depunere a ofertelor este data de 29.12.2017.

Tot potrivit Caietului de Sarcini, caracteristicile funcționale ale Patinoarului sunt: ‘Patinoar artificial amenajat din panouri fabricate din amestec de polietilenă îmbogățită și alte elemente, care oferă rezistență la abraziune ca și gheața.’

‘Patinoar Parc Romniceanu:

— suprafață aproximativă: 450-550 mp

— număr piste de patină: 1

— capacitate maxima: 100-150 persoane (nn. Se remarcă o neconcordanță față de schiță)

— mașini de curățat patinoar: 1 buc

— mașini de lustruit suprafață: 4 buc

— patine: 150-200 buc’.

Având în vedere toate aceste informații care rezultă din documente publice întocmite chiar de Primăria Sectorului 5, credem că informațiile comunicate de Primarul Sectorului 5 și de Primarul General sunt neadevărate și ignoră cu bună știință chiar documentele publicate de Primaria Sectorului 5.

Vă reamintim pozițiile publice ale celor doi Primari:

Daniel Florea: ‘Nu am solicitat niciun aviz și nicio autorizație pentru că acolo nu se va face nimic cu/fără o autorizație. Am dezafectat locul de joacă și am amenajat terenul pentru că era o zonă de potențial pericol pentru copii’.

Gabriela Firea: ‘S-a afirmat cum că în parcul Romniceanu s-ar construi un patinoar. M-am interesat atât la colegii mei, la Primăria Generală, cât și într-o discuție telefonică cu primarul Daniel Florea, și pot să vă transmit că, contrar celor afirmate în mass media de către o asociație și președintele acestora, nu se construiește pe spațiul verde, și nici într-o altă zonă, niciun patinoar. Deci este o dezinformare, nu ar fi prima pe care o proferează această asociație și ne rezervăm dreptul să ne apărăm în instanță împotriva acestei maniere de a profera public informații toxice, informații neadevărate. Din partea domnului primar am fost asigurați că nu se amenajează niciun patinoar.’

Raportat la cele declarate de cei doi primari și având în vedere licitația publică în desfășurare, așteptăm clarificări în legătură cu realizarea Patinoarului în Parcul Romniceanu. Este evident pentru comunitatea din Cotroceni că cei doi aleși locali nu dau dovadă de bună credință, prin ascunderea adevăratelor intenții. Ne exprimăm dezacordul profund cu aceste tactici de administrare a domeniului public și afirmăm, o dată în plus, angajamentul nostru pentru atenta monitorizare a activității celor două instituții și pentru implicarea în orice decizie cu impact asupra calității vieții.

* Asociația Incotroceni — Oameni, Idei, Povești și-a propus să facă din Cotroceni un spațiu mai bun de locuire, un cartier mai primitor și mai armonios pentru toți locuitorii săi. Provocarea Incotroceni — Oameni, Idei, Povești este de a iniția acțiuni pentru a veni în întâmpinarea nevoilor comunității din cartierul Cotroceni, în vederea unei mai bune cunoașteri a resurselor locale, a consolidării sentimentului de apartenență la comunitate, a implicării active și creative a locuitorilor, în vederea dezvoltării și valorificării patrimoniului cultural, arhitectural și urbanistic al cartierului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.