Acasă Actualitate Firea este disperată: autoritățile verifică una din tezele de doctorat ale lui...

Firea este disperată: autoritățile verifică una din tezele de doctorat ale lui Pandele

DISTRIBUIȚI

Nici n-a trecut o lună de când Firea își punea mâinile în șolduri și îi amenința cu procese pe cei care mai spun că Pandele a plagiat. La data de 13 iunie, CNATDCU a acceptat intrarea în circuitul de verificare a posibilului plagiat a uneia dintre cele două teze doctorale ale lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari. Este vorba despre cea obținută la Academia de Științe Militare, obținută în 2008 și coordonată de actualul director al Colegiului Național de Apărare, Vasile Ozunu. PressOne a analizat teza de doctorat susținută la UNAp de Florentin Pandele şi a identificat zeci de pagini copiate din alte lucrări sau preluate pur şi simplu, fără ghilimele, din Strategia Națională de Securitate dată publicităţii în aprilie 2006, peste o treime din teză fiind plagiată.

CITEȘTE ȘI Cel mai deștept român: soțul lui Firea a făcut în paralel două doctorate și un masterat

La aceeași dată a fost admisă la CNATDCU și verificarea suspiciunii de plagiat asupra lucrării primarului sectorului 3, Robert Negoiță, obținută la Academia de Poliție Al.I.Cuza în 2012. În adresa către CNATDCU a instituției care filtrează acuzațiile de plagiat, UEFISCDI, se arată că ”lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiță reprezintă o premieră în fenomenul fraudei academice din România – teza a fost plagiată 100%, din diverse surse, incluzând surse neacademice, precum portaluri de știri sau platforme de discuție online”.

Actuala formulă a CNATDCU este funcțională de la mijlocul lunii iunie, timp în care a fost declarat plagiat lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta. Până la momentul publicării acestei știri, fostul premier nu a contestat decizia CNATDCU. Potrivit procedurilor, o eventuală contestație presupune o reanalizare a lucrării în termen de 45 de zile și, în cazul în care plagiatul rămâne valabil, ministrul Educației semnează ordinul de retragere a titlului academic. Premierul Dacian Cioloș a declarat că demiterea ministrului Adrian Curaj a avut ca principal motiv întârzierea activității CNATDCU, în sensul pronunțării asupra plagiatelor. Cioloș a spus că trebuie urgentată activitatea CNATDCU, pentru a fi curățată viața academică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.