Acasă Actualitate Firea susține că datorită ei, în capitală, „actul medical se desfășoară în...

Firea susține că datorită ei, în capitală, „actul medical se desfășoară în condiții moderne, la cele mai înalte standarde”

DISTRIBUIȚI

După ce în anul 2015 Gabriela Firea, fără să clipească, mințea că Guvernul Ponta a construit cca 700 de Km de autostradă în trei ani, la momentul respectiv existând cu tot cu cei construiți de Ceaușescu 684 de km, detalii AICI, mitomana votată primar general ne anunță azi printr-un comunicat că actul medical se desfășoară grație ei la cele mai înalte standarde și în condiții moderne. Așadar, după ce PSD ne-a anunțat că medicii și asistenții au salarii uriașe, de parcă nu le-ar merita, s-a trecut la nivelul următor: s-au alocat și banii necesari ca peste noapte să fie modernizat totul, așa încât, dacă pensionarul votant nu este tratat la cele mai înalte standarde, nu mai e vina politicienilor. Să vezi de-acum încolo jigniri adresate personalului medical și imbecilul „ești plătit din banii mei să mă slujești” aruncat cu ură de clasă, bugetarilor din spitalele.

Iată cum se joacă Firea cu cuvintele: „Având în vedere că în ultima perioadă, activitatea Primăriei Municipiului București precum și activitatea Primarului General au devenit subiectul predilect al opoziției, în special a PNL – care a ales PMB ca temă de atac în bătălia pe funcții din interiorul PNL-, în dorința de a construi încă de pe acum o campanie politică mincinoasă și denigratoare, terfelind proiectele și inițiativele actualei Administrații, reamintim faptul că în ultimii doi ani, datorită Primarului General, în București s-au realizat o serie de demersuri în premieră, menite să îmbunătățească atât aspectul Capitalei cât și viața bucureștenilor:
Pentru prima dată în istoria Bucureștiului, Municipalitatea a oferit domeniului sănătății un buget record, de 111 milioane de euro, suma care reprezintă, comparativ cu ultimii cinci ani, o dublare sau chiar triplare a fondurilor alocate spitalelor.

Această sumă este menită să sprijine atât modernizarea, dotarea și reabilitarea celor 19 spitale aflate în administrarea Municipalității, cât și desfășurarea actului medical în condiții moderne, la cele mai înalte standarde.

Mai mult decât atât, în premieră pentru București, Primăria Capitalei va achiziționa anul acesta aproximativ 500 de locuințe destinate medicilor. Acest demers, cumulat cu fondurile acordate spitalelor, este menit să oprească ‘exodul’ medicilor profesioniști și să creeze condiții ultramoderne de tratament pentru bucureșteni.

Un simplu studiu comparativ al bugetului ASSMB din ultimii ani, când PNL (PDL) a avut majoritate în Consiliul General, demonstrează clar că domeniul sănătății nu a beneficiat de acțiuni concrete ale opoziției și nici nu a fost pe lista de priorități a PNL, care, fiind majoritar în CGMB, ar fi putut să aducă modificări semnificative în acest domeniu:

Pentru conformitate, vă informăm că, de-a lungul anilor, bugetul Administrației Spitalelor, (înființată în anul 2009) a fost după cum urmează:

Buget ASSMB 2009 — 2016 — 326,6 milioane euro (pentru 8 ani)

Buget ASSMB 2017 — 2018 — 172 milioane euro (pentru 2 ani)

Se poate lesne observă că, în doar doi ani, actuala administrație a alocat sănătății un buget care reprezintă mai mult de jumătate din suma alocată acestui domeniu în ultimii opt ani !”
Ei, abia acum, în urma acestui comunicat plin de substanță, procurorii DNA se pot sesiza și pot verifica unde și cum s-au cheltuit acești bani, mai ales după ce ministrul Sănătății a anunțat că a făcut vizite incognito prin spitalele bucureștene și a fost complet nemulțumită de modul în care a fost tratată.

3 COMENTARII

  1. Ce inteleg eu? Ca Dna. Firea nu a intrat într-un spital de stat niciodată. Le recomand si dansei si colegilor de partid sa ajunga si sa se trateze intr-un asemenea spital si dupa aceia sa spuna unde sunt acele sume despre care vorbește cu atâta nonșalanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.