Acasă Actualitate Fost corigent și repetent în școală, Tăriceanu se autoincriminează în fața presei...

Fost corigent și repetent în școală, Tăriceanu se autoincriminează în fața presei în cazul Microsoft

DISTRIBUIȚI

Că nu e vreun geniu Tăriceanu, deja știm din trecutul său educațional, acesta rămânând corigent și repetent dar autoincriminarea sa chiar ne-a surprins. DNA îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

Citește și  DNA lămurește de ce Tăriceanu a rămas corigent și repetent în tinerețe

Tăriceanu a emis patru hotărâri de guvern în legătură cu licențele Microsoft. Într-un atac fără/cu precedent la adresa procurorilor DNA, Tăriceanu se apără susținând că „în timpul Guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul. Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în Guvernarea Tăriceanu. (..) În fața acestor evidențe, să vorbești despre acuzații de mită, este lipsit de sens. În toată perioada în care am fost premier pentru aceste licenţe nu s-a plătit nicio sumă. Din câte ştiu, prima sumă a fost plătită abia în prima jumătate a anului 2009. Aşa că despre ce vorbim? Aceste hotărâri de Guvern nu au creat niciun fel de avantaj firmei, din contră ne-a scos pe noi, Guvernul României, dintr-o situaţie de nelegalitate în care foloseam licenţele, deci trebuia să achităm pentru dreptul de proprietate intelectuală ale firme Microsoft sumele de bani necesare acoperirii valorilor licenţelor.”, declară Tăriceanu jurnaliștilor.

Așadar problema, insinuează Tăriceanu, ar fi la cei care au plătit în 2009. Dar surpriză! Plățile făcute în 2009 au fost stabilite chiar de Tăriceanu prin hotărârile de guvern semnate, guvernul următor nefăcând altceva decât să le aplice:

HOTĂRÂRE nr. 634 din 11 iunie 2008
Plata sumei de 26.172.156 USD, reprezentând contravaloarea licenţelor prevăzute la art. 1, necesare utilizării produselor software Microsoft începând cu anul 2006, la care se adaugă comisionul de schimb valutar de la data plăţii, se efectuează, pentru Guvernul României, din bugetul de stat, într-o singură tranşă, în trimestrul I al anului 2009, dar nu mai târziu de 31 martie 2009, în limita sumelor aprobate prin lege pe anul 2009 cu această destinaţie în bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.”

HOTĂRÂRE nr. 1.193 din 24 septembrie 2008
Plata sumei de 31.144.865,64 USD, din care TVA 4.972.709,64 USD, reprezentând contravaloarea licenţelor prevăzute la art. 1, necesare utilizării produselor software Microsoft începând cu anul 2006, la care se adaugă comisionul de schimb valutar de la data plăţii, se efectuează, pentru Guvernul României, din bugetul de stat, într-o singură tranşă, în trimestrul I al anului 2009, dar nu mai târziu de 31 martie 2009, în limita sumelor aprobate prin lege pe anul 2009 cu această destinaţie în bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.”

HOTĂRÂRE nr. 1.451 din 12 noiembrie 2008
Plata sumei prevăzute la alin. (1) (n.r. 26.725.491,36 USD), la care se adaugă comisionul de schimb valutar de la data plăţii şi orice alte cheltuieli aferente plăţii, se efectuează, pentru Guvernul României, din bugetul de stat, într-o singură tranşă, în trimestrul al IV-lea al anului 2009, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2009, în limita sumelor aprobate prin lege pe anul 2009 cu această destinaţie în bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi în limita deschiderilor de credite aprobate în acest sens de Ministerul Economiei şi Finanţelor.”

Nu-i așa că mai bine ai face un pas în spate și ai tăcea, Tăriceanu? Că nu ești de neînlocuit, pungașule!

1 COMENTARIU

  1. Cata scoala au politicieni sau cat de buni au fost in scoala conteza mai putin vezi absolventa de la Harvard care inpreuna cu doctorul Ponta au fost facuti muci de pirat.Ce e mai rau este ca excroci nepedepsiti cu ajutorul ziaristilor cumparati le-au insuflat multor romani ideea cum ca hoti nu iau nimic cu ei si pe lumea cealalta dumnezeu ii va pedepsi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.