Home Actualitate Franța cere condamnarea „Măcelarului din Hama” și confiscarea imobilelor din Paris. Fostul...

Franța cere condamnarea „Măcelarului din Hama” și confiscarea imobilelor din Paris. Fostul său ginere, protejat de PSD, construiește în România

DISTRIBUIŢI

AFP anunță astăzi că Parchetul Naţional francez Financiar (PNF) a cerut condamnarea la patru ani de închisoare şi amendarea cu 10.000.000 de euro a lui Rifaat el-Assad, supranumit „Măcalarul din Haama”, unchiul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, acuzat de faptul că şi-a construit în mod fraudulos în Franţa o avere în domeniul imobiliar estimată la 90 de milioane de euro. Procurorii au cerut confiscarea tuturor bunurilor imobile franceze ale Măcelarului care e judecat cu privire la „spălare de bani în bandă organizată”, fraudă fiscală agravată şi deturnare de fonduri publice siriene, în perioada 1984-2016: două conace, 40 de apartamente în cartiere pariziene, un castel şi o herghelie.

În anul 2017, Ziarul Curentul sub semnătura jurnalistului Mihai Belu, a dezvăluit că Alaa Dib, fostul ginere al lui Rifaat al Assad,  se ascunde în România, detalii în articolul România a devenit adăpost pentru apropiații și rudele președintelui sirian Bashar al Assad . Mihai Belu a  urmărit banii pe care acesta i-a adus cu el în ciuda sancțiunilor internaționale împotriva apropiaților regimului sirian. Detalii AICI.

Guvernul PSD însă nu a fost interesat de subiect iar Alaa Dib a construit în Herăstrău un bloc pentru nomenclatura siriană.

Lumea bună a Bucureștiului vorbește că Alaa Dib dă șpăgi cu nemiluita pentru a-și asigura un trai liniștit în România: politicieni, experți, evaluatori, funcționari și chiar judecători. Zvonurile sunt că acesta a fost lăsat de serviciile românești să acumuleze și, după modelul francez, averea sa va fi confiscată când Alaa Dib va termina de adus fondurile în România. Fie primit!

 

3 ARII

  1. Numai puțin! Să fie primit un beneficiu din activități deja presupuse ilegale? Și de către cine, servicii de info? Deci eventuale victime sau chiar doar persoane păgubite colaterale vor fi dezdăunate „prin reprezentanți” ca acum treizeci de ani. Nu, să nu fie primit.

    • Se subînțelege că orice confiscare o face statul prin ministerul de Finanțe. Serviciile sunt cele care furnizează informațiile. Ce victime, ce persoane păgubite? Măcelarul din Haama? 🙂

  2. Hai sa fim si noi lepre, asa cum sunt francezii. Luati spagile, platiti taxe pe ele ca sa devina legale, si cand infractorul nu mai are bani. la Rahova cu el. Si Brazilienii fac asa.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.