Acasă Actualitate Funar mananca legea, fila cu fila, prefectul isi rade mustata

Funar mananca legea, fila cu fila, prefectul isi rade mustata

DISTRIBUIȚI

In mijlocul scandalului dizolvarii de drept a Consiliului local, intre Gheorghe Funar si prefectul Vasile Soporan s-a legat un pariu inedit. Obiectul prinsorii dintre primar si prefect il constituie buna cunoastere a Legii administratiei publice locale. Daca pierde, Funar promite sa manance, fila cu fila, Legea 215, iar daca va castiga, Soporan va trebui sa-si dea jos mustata.

Soporan a dat in mintea lui Funar

Prefectura Cluj a depus, marti, un denunt penal pe numele primarului Gheorghe Funar pentru abuz in functie, acesta fiind acuzat de tulburare, cu buna stiinta, a activitatii Consiliului local. Prefectul Vasile Soporan a incercat, ieri, sa demonteze esafodajul construit de Gheorghe Funar, pe baza caruia i-a solicitat sa ia act de dizolvarea de drept a deliberativului local. In baza cercetarilor intreprinse de juristii Prefecturii, Vasile Soporan a tras concluzia ca nu sunt intrunite elementele care sa duca la dizolvarea consiliului.

Referindu-se la prima din cele trei sedinte ordinare, convocate de Gheorghe Funar in care nu au fost adoptate hotarari, cea din 7 martie, prefectul a declarat ca sedinta nu a fost statutara: -Primarul a convocat sedinta in 7 martie, dar, deoarece au fost constatate nereguli legate de procedura de convocare si de aducere la cunostinta consilierilor a materialelor, sedinta a fost transformata din ?çordinara?ê in ?çde indata?ê.

Mapele cu proiectele de hotarari trebuiau inmanate consilierilor cu cinci zile inainte de sedinta, lucru care nu s-a intamplat si care a fost recunoscut chiar de primar-. In ceea ce priveste sedinta din 1 aprilie, Soporan spune ca proiectele de hotarari prezentate nu aveau avizul juridic al secretarului Consiliului local, Titus Jude, si nici al comisiilor de specialitate.

Inghesuit de intrebari incomode legate de modul in care Prefectura a gestionat criza izbucnita la nivelul Consiliului local, Vasile Soporan a promis ca va fi mult mai ferm in decizii: -Imi voi schimba modalitatile si modul de actiune. Ma angajez ca voi actiona pentru ca institutiile abilitate – Politia, Curtea de Conturi – sa-si faca datoria-.

Hent la Hentz

Juristii Prefecturii au fost prinsi pe picior gresit din punctul de vedere al cunostintelor despre Legea nr. 215. Intrebat daca actiunea Prefecturii de verificare a legalitatii dispozitiilor si inaintarea denuntului nu sunt tardive, secretarul general al Prefecturii, Silviu Hentz, a declarat ca nu exista vreun termen de prescriere. Dar art. 135 il contrazice, fapt care denota ca Hentz a fost prins in ofsaid: -Prefectul poate ataca in contencios administrativ actele emise de Primarie in termen de 30 de zile de la comunicare, daca le considera ilegale-. Si cum dispozitiile lui Funar privind convocarea sedintelor ordinare din 7 martie si 1 aprilie nu au fost atacate in contencios, inseamna ca acestea sunt legale, iar Consiliul local este dizolvat de drept.

Plangere penala pentru -inmormantarea- Consiliului local

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Cluj, cpt. Adrian Marian, politistii clujeni s-au autosesizat in legatura cu -inmormantarea- Consiliului local Cluj, demarand cercetarea penala pentru abuz in serviciu impotriva persoanelor care au tulburat desfasurarea unei sedinte de Consiliu local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.