Acasă Actualitate Fundația lui Voiculescu a denunțat-o pe Kovesi, sperând prostește că jurnalistul Mircea...

Fundația lui Voiculescu a denunțat-o pe Kovesi, sperând prostește că jurnalistul Mircea Marian își va divulga vreodată sursele apărate de CEDO

DISTRIBUIȚI

Planul lui Dan Voiculescu de a se răzbuna pe Laura Codruța Kovesi este unul stupid. Neputând să depășească statutul de turnător la Securitate, Dan Voiculescu s-a apucat prin Fundația Facias să o denunțe pe fosta procuroare-șefă a DNA că i-ar fi divulgat jurnalistului Mircea Marian informații din dosarele penale. Bineînțeles că plângerea a fost depusă la noua secție de investigarea a infracțiunilor din justiție, așa numitul „DNA paralel al PSD”.
Chiar dacă fostul pușcăriaș Dan Voiculescu crede că preferata lui Tudorel Toader, Adina Florea, îl va cita pe jurnalistul Mircea Marian în fața sa și acesta se va speria și își va denunța sursele, se înșală amarnic.

Încă din anul 2003, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis în cauza Roemen şi Schmit contra Luxemburg că cercetările realizate pentru a identifica sursa jurnalistică sunt atingeri ale libertăţi de exprimare, care pot fi justificate doar în situaţii excepţionale, cum ar fi de exemplu într-un caz din Olanda, descoperirea unui terorist care detonase două bombe în Anaheim.

Totodată și perchezițiile pentru aflarea surselor jurnalistice sunt interzise. În iulie 1998, un jurnalist din Luxemburg a publicat un articol prin care acuza un ministru că ar fi comis fraude privind regimul TVA şi a fost sancţionat contravenţional. În urma unei plângeri penale a ministrului, s-a deschis o anchetă penală pentru violarea secretului profesional. În cadrul acesteia, s-au realizat două percheziţii la domiciliul şi sediul profesional al jurnalistului cu scopul de a identifica persoanele care i-au dezvăluit acestuia acte acoperite de secretul profesional. CEDO a decis că percheziţiile au fost realizate cu scopul de a identifica sursa jurnalistică, ceea ce constituie o ingerinţă în dreptul garantat prin art. 10 din Convenţie, Curtea constatând că articolul publicat viza un subiect de interes general, iar autorităţile au realizat două percheziţii pentru a descoperi sursa acestui articol.

Așa că acum rămâne întrebarea: un politician celebru care ia mită sute de mii de Euro sau Dan Voiculescu, spălător de 60 de milioane de Euro proveniți din cumpărarea pe nimic a terenurilor aparținând ICA reprezintă subiecte de interes general sau particular? Ghici, ghicitoarea mea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.