Acasă Actualitate Generalul Victor Athanasie Stanculescu sustine ca statiile Motorala au adus profit MApN

Generalul Victor Athanasie Stanculescu sustine ca statiile Motorala au adus profit MApN

DISTRIBUIȚI

– -Actiunea a fost benefica atat din punct de vedere tehnic, cat si financiar-, declara ieri generalul Stanculescu, in fata magistratilor CSJ, referindu-se la contractul de achizitionare a celor o mie de statii Motorola

– Mai multg decat atat, Stanculescu sustine ca, in urma tranzactiei, ministerul a castigat, in anul 1990, suma de 38 milioane de lei

– In schimb, procurorii sustin ca, daca afacerea nu ar fi fost incheiata prin mai multi intermediari, ci direct cu furnizorul (firma Motorola), contractul nu ar fi depasit 600.000 dolari, spre deosebire de 6.172.509 dolari, cat a platit MApN

Fost ministru al apararii, generalul Victor Athanasie Stanculescu a fost audiat, ieri, de magistrati ai Curtii Supreme de Justitie, in procesul privind achizitionarea de statii de emisie-receptie Motorola de catre Ministerul Apararii Nationale (MApN).

In opinia lui Stanculescu, MApN nu a fost prejudiciat cu peste sase milioane de dolari, asa cum sustin procurorii, ci, dimpotriva, in urma tranzactiei, ministerul a castigat, in anul 1990, suma de 38 milioane de lei.

-Actiunea a fost benefica atat din punct de vedere tehnic, cat si financiar-, a spus generalul Stanculescu, referindu-se la contractul de achizitionare a celor o mie de statii Motorola.

Conform actului de trimitere in judecata a celor zece persoane implicate in afacerea de echipamente Motorola, de la bugetul MApN a fost luata suma de 213.754.000 de lei, adica 6.172.509 de dolari, la un curs de 34,6 lei/dolar. Daca afacerea nu ar fi fost incheiata prin mai multi intermediari (Alfa Bit Bucuresti, Ageximco Bucuresti, IPO Tulcea si American International Radio Inc. SUA), ci direct cu furnizorul (firma Motorola), contractul nu ar fi depasit 600.000 dolari, afirma procurorii.

Fostul ministru al apararii a sustinut, ieri, in fata instantei supreme, ca, la momentul incheierii contractului de cumparare a echipamentului, exista o dispozitie guvernamentala, potrivit careia toate fondurile in valuta ale ministerelor erau blocate pentru achizitionarea de produse energetice. Astfel, Departamentul de Inzestrare al MApN, condus de gen. Niculae Spiroiu, a optat pentru oferta de colaborare cu IPO Tulcea, in sensul ca intrepinderea vindea peste oceanic, in strainatate, iar valuta era cedata Armatei. MApN dadea in schimb lei. Dupa intoarcerea din trainatte, ieri, in fata instantei supreme, a fost prima aparitie publica a controversatului general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.