Acasă Actualitate Haos pentru zecile de mii de români aflați în izolare de peste...

Haos pentru zecile de mii de români aflați în izolare de peste 7 zile: DSP spune că pot ieși, Poliția îi caută să-i amendeze

DISTRIBUIȚI

Duminică seara, Ministerul Sănătății a publicat Ordinul 35/07.01.2022 care micșorează perioada de izolare pentru persoanele infectate cu SARS-COV 2 asimptomatici sau cu simptome ușoare de la 14 zile la 7. Ordinul menționează că se aplică și „persoanelor pentru care la data de 10 ianuarie 2022 sunt emise decizii de izolare, iar în cazul în care perioada prevăzută
în acestea nu este efectuată, conform deciziei, aceasta se reduce în mod corespunzător conform dispozițiilor prezentului
ordin.”

Textul ar trebui să fie clar și pentru polițiști și permite persoanelor pozitive pentru care s-au emis decizii de izolare de către DSP pentru 14 zile, între 27 decembrie 2021 și 2 ianuarie 2022, sunt libere să iasă pe data de 10 ianuarie 2022.
Însă pentru polițiștii care verifică izolarea, Ordinul MS publicat în Monitorul Oficial nu este de ajuns și cer oamenilor să aibă noi decizii emise de DSP cu noile date de eliberare de sub măsura impusă.
Cum zeci de mii de oameni sunt în această situație, DSP-ul nu a putut modifica peste noapte toate deciziile emise și oricum modificarea acestora ar fi doar o informare a persoanei pozitive, deoarece ordinul nu prevede necesitatea emiterii unei noi decizii.
În același timp polițiștii comunică telefonic persoanelor care nu au primit decizia modificată că trebuie să stea în continuare în izolare până obțin înscrisul.

Desigur că orice amendă aplicată de polițiști pentru acest motiv va fi anulată de judecători dar uite-așa, capete pătrate de prin ministere mai lipsesc câteva zile oamenii de libertate, cu hârtii inventate despre care ei cred că au putere mai mare decât Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.