Acasă Actualitate IICCMER va investiga și demasca crimele de la Revoluție

IICCMER va investiga și demasca crimele de la Revoluție

DISTRIBUIȚI

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) va prelua patrimoniul și arhiva fostului Institut al Revoluției Române din Decembrie 1989, ca urmare a deciziei Executivului din ședința de marți, 28 ianuarie a.c.

În consecință, în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc se va înființa o Direcție specială, care va avea ca scop investigarea științifică și demascarea crimelor și abuzurilor din timpul Revoluției din decembrie 1989. Experții din cadrul Direcției vor continua să culeagă date, documente, mărturii și vor realiza cercetări riguroase cu privire la desfăşurarea şi efectele evenimentelor din decembrie 1989. Prin înființarea acestui compartiment, IICCMER își consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România și de identificare a responsabililor pentru crimele comise în perioada 1945-1989.

Astfel, cercetătorii IICCMER vor face treaba procurorilor militari care i-au făcut scăpați pe criminalii de la Revoluție iar acum aceștia beneficiază de pensii nesimțite. Mafia de la vîrful statului român nu a dispărut la Revoluție, ci s-a transformat. Citește AICI cum i-au favorizat pe infractorii de la revoluție cei doi foști procurori militari Ilie Botoș și Dan Voinea, ambii beneficiari ai unor pensii de peste 25.000 de lei lunar.

Citește Șef din Miliție: Dan Voinea a verificat personal la crematoriu incinerarea cadavrelor sustrase de la Spitalul din Timișoara

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înființată în decembrie 2005, având ca scop principal investigarea și identificarea abuzurilor și încălcărilor drepturilor omului pe durata regimului comunist în România și sesizarea organelor îndreptățite să ia măsuri în aceste cazuri. În același timp, IICCMER sprijină constituirea unor mecanisme educaţionale şi de informare destinate să promoveze la nivel naţional şi internaţional memoria perioadei comuniste din istoria României şi de încurajare a dezvoltării unei culturi a libertăţii, democraţiei şi a statului de drept.

Vezi documentarul „30 de ani de la Revoluție” AICI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.