Acasă Actualitate Imperiul magnatului Severin Tcaciuc a inceput sa se clatine

Imperiul magnatului Severin Tcaciuc a inceput sa se clatine

DISTRIBUIȚI

Politia si Garda Financiara sunt de mai multa vreme pe urmele afacerilor lui Severin Tcaciuc, insa controlul riguros a inceput abia dupa arestarea acestuia. Firmele lui Severin sunt controlate la sange.

Pe parcursul unui deceniu, Severin Tcaciuc a reusit sa-si construiasca un adevarat imperiu. Colosala avere adunata in acesti ani este probabil si pentru Severin Tcaciuc o necunoscuta. Afacerile s-au derulat mereu sub paravanul religiei. -Nimic fara Dumnezeu- sau -Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnul- – sunt doar doua sintagme tinute la loc de cinste de Severin in toti acesti ani. Cert este ca, sub masca lui Dumnezeu, Severin Tcaciuc a prejudiciat statul cu zeci de miliarde. -Fiecare sa traiasca- si-a gasit astfel justificarea doar pentru o parte dintre semenii lui Severin. Tentaculele nenumaratelor firme patronate de magnatul sucevean se intind in toata tara. Numai simpla enumerare a celor 10 firme din Suceva este de natura sa dea batai de cap. Potrvit politistilor suceveni, Severin Tcaciuc este patron sau principal actionar al urmatoarelor firme: SC SEVER TRADING AMERICAN SRL Suceava, SC SEVERIN SRL Bosanci, SC BUCOVINA TURISM SA Suceava, SC GUARD SECURITY Suceava, SC ROMANUL COM PROD SRL Suceava, SC BENY SEV Gura Humorului, SC TA SEVERIN SA Vatra Dornei, SC TA CARAVAN SA Falticeni, SC CASA DE SCHIMB VALUTAR SRL Suceava si FU OLANDA-ROMANIA Bosanci. Concret, Severin Tcaciuc poseda cinci benzinarii si 15 cisterne pentru aprovizionare, cel mai mare hotel din municipiul Suceava, Bucovina, restaurantul si parcarea aferente, mai mute magazine care comercializeaza imbracaminte second-hand, o casa de schimb valutar si o agentie de paza si protectie, o pizzerie si o brutarie. Tot Tcaciuc este proprietarul societatilor de transport public de calatori din orasele Vatra Dornei, Gura Humorului si Falticeni. Parcul auto este completat cu 15 tiruri care transporta marfa in tarile din Vestul Europei si 10 autovehicule utilizate la transportat lemn si materiale de constructii. Afacerile derulate prin aceste firme sunt controlate acum la sange de anchetatori. Scopul acestei actiuni este de a stabili valoarea reala a prejudiciilor pe care firmele patronate de Severin le-au adus statului in ultimii cinci ani.

Miliardarul, dator cu sute de milioane la Bugetul Asigurarilor Sociale

Patronul sucevean Severin Tcaciuc este de asemenea dator la Bugetul Asigurarilor Sociale de stat (BAS), prin societatea SC Caravan Auto Falticeni, ale carei actiuni au fost achizitionate anul trecut de la FPS de catre omul de afaceri sucevean cu peste 680 milioane de lei. Aceasta suma reprezinta contravaloarea contributiei la BAS nevirate, totalizind 150 milioane de lei, a pensiei suplimentare retinute salariatilor pe statul de plata, dar care nu a fost directionata catre Casa de Pensii sau anterior catre Directia Muncii, si, pe deasupra, majorarile de intirziere aferente care depasesc 520 milioane de lei. Volumul majorarilor de intarziere denota faptul ca patronul Severin Tcaciuc nu a dispus plata contributiilor aferente la Bugetul Asigurarilor Sociale restante, ceea ce inseamna ca angajatii acestei societati, cumparate anul trecut de Severin Tcaciuc de la FPS, nu vor putea beneficia de vechime in munca pe perioada aferenta neplatii acestor contributii.

Seful IJP Neamt, generalul Gheorghe Neamtu, amenintat cu moartea

Luni, la solicitarea conducerii Politiei Economico-Financiare din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Suceava, ofiterii de la Biroul de Combatere a Criminalitatii in domeniul armelor, munitiilor, explozivilor si substantelor toxice au intreprins demersurile legale pentru ca armele si munitia pe care le detinea legal Severin Tcaciuc sa fie ridicate. Severin Tcaciuc detine legal un pistol Double Eagle, fabricat in Germania, cu munitie iritant-lacrimogena. Ridicarea armelor si munitiei apartinand lui Severin Tcaciuc a avut la baza si actiunile de intimidare si amenintarile cu moartea la care au fost supuse persoanele care se ocupa de ancheta. De la inceperea cercetarilor sefii principalelor institutii care au declansat megaancheta in cazul Severin, dar si familiile acestora au primit telefoane de amenintare de la indivizi care nu si-au declinat identitatea. Printre cei care au primit telefoane de amenintare se numara generalul de brigada Gheorghe Neamtu, seful IJP Suceava, comisarul sef al Garzii Financiare Suceava – Vasile Rambu si mai multi subordonati ai sai, oameni care au fost considerati principalii artizani ai arestarii lui Severin Tcaciuc. In fata mai multor persoane, Severin Tcaciuc a afirmat ca il va da afara din Politie pe generalul Neamtu. Severin a mai spus in diferite cercuri ca razbunarea lui impotriva sefului IJP Suceava va merge chiar si pana la omor, fapt confirmat reporterului -Monitorului- de catre generalul Neamtu. Acelasi tip de amenintari au fost adresate si membrilor familiei generalului Gheorghe Neamtu. Nici reprezentantii cotidianului -Monitorul de Suceava- nu au fost scutiti de astfel de mesaje, parvenite prin diversi intermediari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.