Acasă Actualitate În anul în care falsifica documentele nefrologului Checheriță, Violetei Sburlea îi răsar...

În anul în care falsifica documentele nefrologului Checheriță, Violetei Sburlea îi răsar în conturi peste 60.000 de Euro

DISTRIBUIȚI

Violeta Sburlea este șef Birou în Ministerul Sănătății și este persoana indicată de rezidenți jurnalistului Alexandru Panait de la Curentul (detalii AICI)  și jurnalistului Cătălin Tolontan de la Gazeta Sporturilor ca fiind colectoarea sutei de EURO pentru falsificarea listelor de rezidenți, candidați pentru examenele de specialist. Asta nu a oprit-o pe Sorina Pintea să o numească în Consiliul de Administrație al Spitalului Floreasca și în cela al Spitalului Pius Brânzeu din Timișoara. Să mai poată ciupi și ea ceva. Acum un nou scandal a atins paroxismul. După ce presa a dezvăluit la începutul anului 2019 că întreaga carieră a profesorului universitar Alexandru Checheriţă se bazează pe un fals, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a analizat situația.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook . Click pentru LIKE! Vă mulțumim!

Libertatea a intrat în posesia raportului de unde reiese că șefa de birou din Ministerul Sănătății Violeta Sburlea a falsificat datele din sistemul informatic al ministerului Sănătății pentru ca medicul Checheriţă să dea examenul de medic primar, fără derogare din partea Ministerului Sănătăţii, cu 3 ani şi jumătate mai repede decât era posibil. Integral pe libertatea.ro.
Acest lucru s-a întâmplat în 2014, anul în care Violeta Sburlea nu depune declarația de avere la care era obligată prin lege. Într-un răspuns adresat ziarului Curentul în februarie 2017, Ministerul Sănătății ne comunica: „Facem precizarea că în dosarul profesional al doamnei Sburlea Violeta nu se regăsesc declarația de avere și declarația de interese aferentă anului 2014 cu termen de depunere iunie 2015, declarațiile de avere și de interese aferente anului 2015 fiind postate pe site-ul Ministerului Sănătății.” Persoana împuternicită atunci cu implementarea prevederilor legale privind declarațiile de avere și de interese și transmiterea acestora către Agenția Națională de Integritate este doamna Costin Iuliana, șef birou, Birou pregătire profesională și încadrări personal, Direcția generală resurse umane, juridic și contencios. Costin a ajutat-o pe Sburlea să ascundă șpaga din conturi trimițând la ANI declarația de avere din 2016 incompletă și acum va putea da cu subsemnatul pentru favorizarea infractorului.

Răspunsul ministerului a venit după multe insistențe ale mele de a afla cum i-au răsărit în conturi Violetei Sburlea 57.000 de EURO și 20.000 de lei în declarația depusă în 2016.
Deși Ministerul Sănătății are obligația de a publica declarațiile de avere și interese pe site, pentru doamna Sburlea acestea lipsesc pentru anul 2014 care s-ar fi depus în 2015. Și pe site-ul Agenției Naționale de Integritate declarația anului 2015 lipsește iar din declarația de avere aferentă anului 2016 lipsește pagina 6 cea cu veniturile realizate în 2015 dar putem constata că în anul 2016 doamnei Sburlea i-au apărut în conturi 57.000 de EURO și 20.000 de lei. Detalii în articolul nostru din 2016.
Așteptăm să ne confirme procurorii DNA dacă banii sunt șpaga de la Ionel Alexandru Checheriță că Agenția Națională de Integritate a ajuns o instituție jalnică de când a fost zburat Horia Georgescu din fruntea ei.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook . Click pentru LIKE! Vă mulțumim!

Foto:Facebook

4 COMENTARII

  1. Pintea, Sburlea,Chivu toate boarfele astea excrocace tre să ajungă urgent la puscărie, să nu mai doarmă Licu Limbricu, cu parchetu păcii, să se trezească dracului că dacă nu le ascunde pe javrele astea, il ascund ele pe el si merg la pachet la parnaie la câtă impostură au promovat jigodile astea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.