Acasă Actualitate Incompetenta care conduce Editura Didactică și Pedagogică refuză să angajeze corectori dar...

Incompetenta care conduce Editura Didactică și Pedagogică refuză să angajeze corectori dar recrutează specialist în PR și șofer

DISTRIBUIȚI

Numită pe criterii politice directoare generală a Editurii Didactice și Pedagogice, fără nicio experiență managerială, Maria Mihaela Nistor a mărturisit la audierea din Parlamentul României că nu are angajat niciun corector. Răspunsul a venit după ce deputatul PMP Robert Turcescu a întrebat-o câţi angajaţi s-au ocupat strict de activitatea editorială, mai precis, să spună care este numărul de redactori, tehnoredactori şi corectori.

„Este evident pertinentă întrebarea dumneavoastră. În momentul de faţă, avem angajaţi patru tehnoredactori şi colaboratori pentru majoritatea disciplinelor. Activitatea editurii a fost ameninţată pentru o perioadă şi atunci nu se mai puteau face angajări. Cinci redactori sunt angajaţi, restul colaboratori. S-a lucrat cu colaboratorii foarte mult la manualele de geografie. Autorii au insistat că nu au nevoie de tehnoredactori şi că îşi asumă ei cele scrise. Ulterior, în presă aceştia să spună că tehnoredactarea a fost, de fapt, vina editurii. Puteţi să vă uitaţi pe pagina doi. Nu există tehnoredactori la manualul de geografie. Nu avem corectori angajaţi, avem colaboratori externi”, a spus Maria Mihaela Nistor.
Deși cutremurătoare, declarația Mariei Nistor a rămas fără urmări altele decât criticile exprimate de Turcescu: „Conduceţi în momentul de faţă o societate care are patru tehnoredactori şi cinci redactori, îndrăzniţi să o numiţi Editura Didactică şi Pedagogică şi îndrăzniţi să pretindeţi că aveţi patru tehnoredactori şi cinci redactori, puteţi să tipăriţi în condiţii decente nişte manuale. Iertaţi-mă, sunt nişte edituri în ţara asta, în fundul ţării, care sunt mult mai bine mobilate cu personal decât Editura Didactică şi Pedagogică. De ceea ce aţi făcut astăzi, vă spun sincer, sunt şocat. Am lucrat ani mulţi în presă. Ştiu ce înseamnă şi un tehnoredactor, ce muncă desfăşoară un tehnoredactor, ce muncă desfăşoară un redactor şi mai ales cât de importantă este existenţa unui corector. Măcar unul, într-o redacţie de ziare, dar mai ales la o editură!”, i-a spus fostul jurnalist tupeistei incompetente.

Lipsită de bun-simț, Nistor a decis săptămâna trecută să facă angajări. Dar nu vă așteptați că a scos vreun post de corector la concurs. Nici vorbă! Pe ea o interesează imaginea și organizarea de evenimente după cum reiese din anunțul postat pe site-ul editurii.

Astfel, specialistul în relații publice va trebui să se ocupe de:
– Elaborarea și implementarea de strategii şi tactici de PR şi comunicare on-line și off-line,
– Organizarea de evenimente,
– Redactarea de materiale specifice de PR: articole, comunicate de presă, prezentări, web content etc.
– Stabilirea de parteneriate media şi gestionarea relaţiilor cu presa
– Participarea activă la dezvoltarea imaginii editurii pe toate canalele media
– Căutarea de sponsorizări
– Administrarea blogului şi a conturilor de social media

O singură întrebare rămâne valabilă pentru domnișoara manageră: cine corectează multiplele greșeli din manualele copiilor noștri?

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.