Acasă Actualitate Inspecția Judiciară: Declarațiile premierului au afectat reputația profesională a lui Papici

Inspecția Judiciară: Declarațiile premierului au afectat reputația profesională a lui Papici

DISTRIBUIȚI

Inspecția Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii arată că reputația profesională a procurorului Lucian Papici a fost afectată de declarațiile premierului făcute după ce procurorul general al României a dispus încetarea delegării lui Papici în funcția de șef al Secției I din DNA.
Inspecția Judiciară a finalizat raportul în cazul cererii procurorului Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Lucian Papici de apărare a reputației profesionale.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia în discuție raportul Inspecției Judiciare, acesta fiind pe ordinea de zi a ședinței de marți.
Inspecția Judiciară a notat în raport că reputația profesională a procurorului Lucian Papici a fost afectată prin declarațiile la adresa sa.
Procurorul Lucian Gheorghe Papici, din cadrul Secției de combatere a corupției a DNA, a solicitat, în 3 octombrie, Consiliului Superior al Magistraturii să îi apere reputația profesională și imaginea publică în legătură cu afirmațiile făcute de premierul Victor Ponta în mass-media.
În solicitarea adresată CSM, procurorul Lucian Papici consideră că "afirmațiile denigratoare făcute de primul ministru îi afectează reputația profesională, deoarece acestea pun la îndoială obiectivitatea sa în instrumentarea dosarelor penale, probitatea morală și profesională".
Afirmațiile au fost făcute în 2 octombrie, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, în contextul în care, cu puțin timp înainte, fusese transmis, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ordinul prin care s-a dispus încetarea delegării în funcția de procuror șef de secție a lui Lucian Papici, preciza DNA într4-un comunicat de presă.
"În cererea adresată CSM, procurorul Papici Lucian Gheorghe susține că, prin afirmațiile făcute de primul ministru – din care reproduce textual «Papici a făcut dosare politice» și «De ce trebuie să-i ținem pe toți băsiștii?» – se creează opiniei publice sentimentul că primul ministru, care este om politic, este în realitate cel care hotărăște asupra menținerii sau nu în funcția de conducere a unui procuror, cu toate că nu are atribuții legale în acest sens", a mai arătat DNA în comunicat.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.