Acasă Actualitate Inspectorul Școlar General care a cerut târg de Crăciun în Piața Victoriei...

Inspectorul Școlar General care a cerut târg de Crăciun în Piața Victoriei minte pe Linkedin

DISTRIBUIȚI

În urmă cu o săptămână, Inspectoratul Școlar al Municipiului București i-a cerut lui Firea organizarea Festivalului de colinde si obiceiuri de iarnă fix la Piața Victoriei pentru a putea alunga motivat protestatarii care se strâng seară de seară acolo. În fruntea Inspectoratului Școlar al Municipiului București nu poate fi decât un membru PSD. Deja sistemul de pile pe bază de carnet de PSD este implementat pentru aproape toate funcțiile plătite din bani publici. Economistul Lixandru Florian Ionel, absolvent de ASE nu putea fi pus în fruntea Inspectoratului Școlar al Municipiului București fără să fie posesor de carnet de PSD. Ba mai mult, inspectorul este și consilier PSD la Sectorul 1.

Lixandru și-a făcut un cont pe rețeaua Linkedin deși nu-i era necesar, el lucrând doar la stat unde deja CV-ul e neimportant: ești PSD? Perfect! Ai studii superioare (nu contează care), să știm pe ce funcție te încadrăm.
Așa că Lixandru și-a trecut pe Linkedin că e inspector școlar general din iulie 2012, lucru neadevărat. Dar poate văd verișorii lui de la țară și dă bine! Că doar e o minciună nevinovată iar funcțiile pe care le obține Lixandru sunt politice, nu de competență. Tribuna Învățământului a consemnat cum a devenit Lixandru inspector general în decembrie 2014, fiind desemnat interimar după demisia lui Constantin Trăistaru, tot PSD.

„La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, inspectorul școlar general, Constantin Trăistaru, și-a dat demisia din funcție, fiind numit ca interimar inspectorul general adjunct Florin Lixandru, cu „mandat” până la 1.03.2015.
Pe 18 februarie, ora 14.00, la ședința Consiliului de Administrație (CA) al ISMB, Florin Lixandru solicită și obține acordul pentru participarea la concursul organizat de către Ministerul Educației, la nivel național, în vederea ocupării posturilor de inspectori generali.
În aceeași zi, la ora 17.00, la ședința cu directorii unităților de învățământ din sectorul 6, la care a fost invitat și domnul ministru Sorin Cîmpeanu, acesta îl prezintă pe domnul Constantin Trăistaru ca noul inspector general al ISMB.
Pe 20 februarie, „noul” vechi inspector general, Constantin Trăistaru, își anunța candidatura pentru concursul de inspector general, în ședința CA al ISMB, obținând acordul cu unanimitate de voturi. (N.B. – inspectorul general adjunct, Florin Lixandru, nu și-a mai depus dosarul pentru concurs!!!) Pe 19 martie, domnul Constantin Trăistaru este programat să susțină la minister concursul pentru funcția de inspector general, dar se retrage și, în aceeași zi, este numit consilier al ministrului(!!!).”
Sindicaliștii au protestat inutil față de numirile politice, după modelul câinii latră, caravana trece.

Că nu vede corupția din învățământ unde în continuare profesorii fac meditații cu elevii de la clasa lor pentru note mai mari, unde doamnele și domnii primesc de cele mai multe ori cadouri consistente, este de înțeles: Lixandru provine din acest sistem fiind director de școală și profesor de economie la liceu. Dar să dispui tu o anchetă să vezi dacă o mamă care a scris pe Facebook că ghiozdanul fiului ei de clasa întâi este prea greu, spune adevărul trebuie să fii chiar picat din lună. Și să mai dai și comunicat pentru asta: „Inspectoratul Școlar al Municipiului București a luat act de protestul doamnei Nicoleta Vaia, nemulțumită de greutatea ghiozdanului pe care îl poartă zilnic, la școală, fiul dumneaei. Menționăm faptul că, în zilele imediat următoare, inspectorii școlari vor face verificările de rigoare care să certifice adevărul celor exprimate de doamna Nicoleta Vaia și, după caz, vor iniția toate demersurile necesare pe lângă autoritățile locale, astfel încât să fie asigurate condițiile optime de școlarizare pentru elevii din Municipiul București.”
Te pomenești că dacă inspectorii vor constata că ghiozdanele verificate de ei erau ușoare îi face Lixandru o plângere penală Nicoletei Vaia pe răspândire de informații false ce aduc atingere siguranței naționale. Cum a făcut Firea celor care au spus că o să plouă tare și a plouat moale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.