Acasă Actualitate Irina i-a mai dat o daună de 300.000 de Euro lui Dragnea

Irina i-a mai dat o daună de 300.000 de Euro lui Dragnea

DISTRIBUIȚI

Pe 13 ianuarie 2022, Liviu Dragnea a câștigat la Curtea Europeană de Justiție rejudecarea la Tribunalul UE a procesului prin care contesta raportul OLAF ce generase apariția dosarului Teldrum. Ziarul Național publică scrisoarea avocatului angajat de Irina Tănase, avocat care a reușit să câștige pentru Dragnea în fața CJUE dar care nu a fost plătit pentru munca depusă nici după un an și jumătate.

În vara anului 2020 când Dragnea era deținut în penitenciar, Irina Tănase l-a contactat pe avocatul parizian Olivier Riffaud pentru a contesta decizia Tribunalului UE referitoare la raportul OLAF în cazul Teldrum. Irina a plătit un avans de 48.000 de Euro avocatului dar facturile următoare nu le-a mai plătit deși banii cuplului erau în mod evident în posesia ei.

Avocatul explică în scrisoarea prezentată de ziarul Național că în data de 27.07.2020, Irina Tănase i-a solicitat să depună recursul motivat la decizia Tribunalului UE, termenul limită fiind peste trei zile deși decizia fusese comunicată în luna mai. Irina nu avea niciun document, ci doar, ca o mare doamnă, i-a indicat lui Riffaud numele avocatului belgian care îl reprezentase pe Dragnea la fond.
Belgianul nu a fost cooperant, avocatul francez văzându-se obligat să reconstituie din arhivele instanțelor anterioare tot dosarul. În acest sens a mai cooptat încă cinci avocați, toți foarte scumpi: Caroline TOBY, avocat penalist de prim rang la Baroul Paris, care și-a mobilizat echipele și Benoit ENTRINGER, avocat penal la Baroul din Luxemburg și specialist în procedurile penale în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Nu se știe cu ce s-a ocupat Irina cât timp a fost Dragnea în inchisoare dar un lucru e cert: avocatul francez a fost contactat foarte târziu și nu i s-a furnizat niciun document, ceea ce a făcut ca onorariul său să crească foarte mult.

Riffauld îi justifică lui Dragnea în încercarea de a obține banii pe cale amiabilă: „dacă ar fi fost prost construit, dosarul ar fi fost definitiv pierdut”. „
Spre deosebire de instanțele naționale, în fața cărora se pot depune memorii succesive, la fiecare ședință în fața Curții de Apel a Curții de Justiție a Uniunii Europene este depus un singur (1) memoriu. Și care este, apoi, dezbătut.”
Astfel, Riffaud a facturat încă 300.000 de Euro pentru termenele de dezbatere ce s-au întins pe durata unui an și jumătate dar Irina a refuzat să plătească, iar Dragnea se face că plouă. Citește pe national.ro scrisoarea integrală.

Cât de utilă îi va fi lui Dragnea această sentință, rămâne de văzut, însă banii cu siguranță îi va da, ori el, ori Irina și cu dobânzile aferente, pentru că marii avocați europeni nu rămân niciodată păgubiți.

Irina deține imobile scumpe și un autoturism de lux. Citește și Irina îi scria fostului iubit: trec pe la tine să mă f..i un pic. Mi-e frică, e ăsta și mai dubios

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.