Acasă Dezvăluiri Falsificatoarea de la UMF va fi instalată fără concurs directoare la CRUSP...

Falsificatoarea de la UMF va fi instalată fără concurs directoare la CRUSP în Ministerul Sănătății

DISTRIBUIȚI

Ministrul PSD al Sănătății pare hotărât să nu rateze nicio pilă care așteaptă instalarea fără concurs în funcții de conducere. Zilele trecute v-am prezentat cazul penibilei Lidia Kajanto la care s-a încercat trucarea la Ministerul Sănătății a unui concurs de director, cerându-se peste noapte adeverință sau certificat de limbă străină. Concursul s-a anulat deoarece Kajanto nu s-a mai prezentat după ce ne-a trimis un foarte agramat „drept la reclică”, după a cărui publicare integrală s-a supărat că a râs lumea de ea.
După ratarea cu Kajanto, surse bine informate ne-au declarat că Rafila caută soluția prin care să o aducă de la UMF, fără concurs, pe importanta funcție de director al Centrului de Resurse Umane în Sănătate Publică, pe Aurora Prunescu, fostă secretară șefă la UMF, funcție din care a semnat adrese cu același număr dar cu conținut diferit, după cum am arătat în ediția ziarului Curentul din 9 februarie 2016. Vezi AICI.

De ce se grăbește Rafila?

În perioada stării de alertă, în România, a fost Raiul pilelor: managerii spitalelor, ai serviciilor de ambulanță și ai DSP-urilor au putut angaja fără concurs pe cine le-a trecut prin cap, în unele cazuri prin portofele, iar în altele prin paturi. În urmă cu două luni, parlamentarii PSD au decis ca pilele angajate în starea de alertă pe durată determinată să primească șansa unor exemene preferențiale pentru a putea fi definitivate pe posturi. Proiectul de lege inițiat de PSD a trecut de Senat cu toate că a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ, legea necuprinzând o fișă financiară și nici vreo informare din partea Guvernului. O altă problemă a proiectului de lege este că modalitatea propusă de examen îngrădește accesul oricărui cetățean al Uniunii Europene, ceea ce aduce atingere dreptului primar si derivat al Uniunii Europene.
Totodată, atrage atenția Consiliul Legislativ, un concurs creat doar pentru persoanele angajate pe starea de alertă este discriminatoriu „cu efecte permanente”, iar însăși denumirea de examen este greșită pentru că ocuparea unui post se face prin examen doar în cazul în care la concursul organizat se prezintă un singur candidat.
În aceste condiții, metodologia de examen care trebuie semnată de directorul CRUSP va fi una ilegală, prin urmare trebuie ca în funcție să fie cineva dispus să semneze orice pentru ca Rafila să emită ulterior Ordinul și toate pilele să se definitiveze pe posturile ocupate pe durata stării de alertă.

1 COMENTARIU

  1. Pt.”Curentul”
    Daca femeia este falsificatoare asa cum ati scris in titlu si este,atunci ce examen mai trebuie sa dea?;falsificatori,evazionisti,cei care au primit spaga sau au dat,cei care au facut abuzuri in functii,hotzi,plagiatori,tozi oameni astia au aratat ca sunt capabili,ei numai trebuie sa dea nici un examen,din cauza asta este Romania asa cum este la 32 de ani de la revolutia confiscata de nea Nelu si ai lui,sau voi vreti ca in Romania sa se schimbe bunul mers al lucrurilor pentru politicieni care au fost la conducerea Romaniei de catre astia de astazi?,pai politicieni din ziua de azi dece au venit la putere:pentru Romania si romani sau pentru partidul lor, pentru ei si familiile lor?.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.