Acasă Actualitate Istoria Romanilor aruncata sub pres de urmasii „democratici” ai lui Voronin

Istoria Romanilor aruncata sub pres de urmasii „democratici” ai lui Voronin

DISTRIBUIȚI

Istoria Romanilor redevine obiect de disputa dupa ce autoritatile de la Chisinau s-au gandit la o formula mai iscusita de “rezolvare” decat interdictia grosolana, cum i-a fost pohta lui Voronin, cand era la putere. “Democratii” ce i-au succedat lui Voronin, catzarandu-se la putere pe sangele copiilor iesiti in strada in aprilie 2009 pentru a protesta impotriva lui Voronin, au gasit o metoda de anihilare a Istoriei romanesti, care a starnit vii dispute la Chisinau, un grup de tineri iesind in strada din nou pentru a cere Guvernului Filat sa lase Istoria Romanilor in pace.

Tema Istoriei Romanilor redevine una fierbinte nu doar datorita cretinoizilor rusi si a limbricilor comunistoizi ci si datorita autoritatilor “democrate” de la Chisinau, nu foarte indepartate intelectual de gasca lui Voronin, care au hotarat saptamana trecuta sa umble la programa de invatamant si sa impinga mai la coada, intre altele, sau la “si altele”, Istoria, materia de scoala care a generat cele mai intinse proteste din istoria recenta a Moldovei, din perioada 2002, cand zeci de mii de elevi si profesori au iesit in strada pentru a protesta impotriva comunistilor aflati la putere care incercau sa elimine materia Istoria Romanilor din programa.

Ministrul Educatiei Mihai Sleahtitchi a anuntat saptamana trecuta ca incepand cu anul scolar 2011-2012, in institutiile de invatamant preuniversitar din R. Moldova nu se va mai studia disciplina ,,Istoria romanilor”. Materiile ,,Istoria romanilor” si ,,Istoria universala” vor fi inlocuite de disciplina scolara ,,Istorie”, care va cuprinde 50% istorie universala, 45% istorie naționala 5% istorie locala sau regionala.

Istoria nu este o materie oarecare, are un rol fundamental in alcatuirea identitara a generatiilor prezente, fara cunoasterea si intelegerea trecutului prezentul pierzandu-si orice noima. “Trecutul, acest cumul de experiente fixate in bunurile patrimoniului colectiv, dobandeste valoare numai prin “actualitatea șluiț in constiinta sociala” – spunea C. Radulescu-Motru (“Personalismul energetic si alte scrieri”, Ed. Eminescu, 1984, p. 34).

Guvernul actual de la Chisinau, ca si guvernarea comunista urmareste anihilarea constiintei sociale si identitare a noilor generatii de barasabeni, impingand Istoria Romanilor sub pres si, in schimb, incercand prin varii metode, actualizarea “teoriilor” moldovenismului de sorginte sovietica si rusa.

Unul dintre cei mai influenti si importanti ziaristi de la Chisinau, Constantin Tanase, a scris, in clar pentru toata lumea, mai bine decat as putea eu sa scriu, esenta dramei macelaririi actuale a Istoriei Romanilor. Citez: “Guvernul „liberal-democrat” de la Chisinau, condus de un absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, a facut ceea ce nu au avut curajul sa faca nici guvernele comuniste conduse de Tarlev si Greceanai – a lasat istoria noastra fara… determinativ. Toate istoriile sunt ale cuiva: Istoria Romei, Istoria Bizantului, Istoria Rusiei… Istoria noastra insa se va numi simplu si maret: istoria. Cum ai spune Lenin, Stalin, Brejnev, Voronin, Filat – ce nu e clar aici?!. 

 Ceea ce se intampla astazi in RM se numeste RESTAURATIE. Asistam la un proces de recomunizare si resovietizare sub drapelele integrarii europene. Incet, dar sigur, locul comunistilor il iau liberal-democratii lui Filat, iar opinia publica este pregatita pentru o alianta discreta dintre Filat si Voronin. Astazi, daca zgarii un liberal-democrat (verde), dai de un comunist (rosu). Astazi in tara asta EL e stapan – Conducatorul, nr. 1, Ducele (de rapa ) al istoriei nationale, Craiul de ghinda ot Lapusna! A facut o afacere buna: a schimbat Istoria Romanilor pe voturile comunistilor. Si presedinte ma fac, isi zice el, si de romani am scapat! De azi inainte, eu voi imparti istoria nationala, ca la taraba, in procente, cu chila, pe cartela guvernamentala: atata istorie universala si atata locala, moldoveneasca! Dati navala, oameni buni, ca-i ieftina si ecologica! Curat moldoveneasca, nu romaneasca!” (http://www.timpul.md/articol/istoria-romanilor-va-fi-inlocuita-cu-istoria-pldm–26116.html)

Cine sunt aceia care-si doresc masluirea si eliminarea Istoriei Romanilor?

Unul dintre cei mai buni istorici si ziaristi ai generatiei actuale, George Damian, in acelasi ziar de la Chisinau, Timpul, a scris urmatoarele, pe aceeasi tema a Istoriei calcate in picioare de rusoii si “democratii” de la Chisinau: “Gata, la Chisinau istoria romanilor a devenit materie optionala. In scoli si licee se preda istoria pur si simplu. Sau nu este chiar asa, oricum declaratiile ministrului Sleahtitchi sunt cel putin ambigue. Cert este ca istoria romanilor este pusa din nou in discutie la Chisinau. Cine si-a dorit acest lucru? Pai nu trebuie sa cautam foarte mult, doar sa luam aminte la cele mai recente declaratii ale deputatului de la Moscova, Serghei Markov”. 

Acest Serghei Markov, despre care face vorbire Damian, este un fel de oligofren deputat al Dumei de Stat a Rusiei, membru de frunte al partidului lui Putin, “Rusia Unita” (sub sigla KGB -n.n), care a declarat recent, in cadrul dezbaterii “Rusia, in contextul relatiilor moldo-romane”, organizata de agentia de stiri Ria Novosti, ca: “Basarabia este o provincie ruseasca, iar Romania exista ca tara gratie faptului ca mii de soldati de-ai nostri au eliberat-o de sub jugul otoman. Cum poate sa se intoarca impotriva celui care a creat-o, care i-a facut bine? Istoric, Rusia este tatal Romaniei”.

Ca sa vezi chestie, deci inseamna, daca am lua in seama chiar logica rusa, ca Rusia se face vinovata de incest, pedofilie si pederastie deoarece s-a pretat de mai bine de juma de secol, cu Romania, cum o face si in continuare, la relatii dintre cele mai pervese. Markov are intr-adevar mecla de gibon pederast iar basarabenii i-ar spune in fatza “Bleah pizdetz!” – un raspunsul simplu si cuprinzator pentru un astfel de expert rus in ale istoriei, aproape la fel de priceput la istoria romanilor precum este M. Katz de la Centrul evreiesc de aflare in treaba de la noi din Romanika, in lingvistica, semiotica si limba romanilor, cel care crede ca “jidanii” au fost inventati de romani, nu de rusi. Katz ar trebui sa dea fugutza la Markov sa-i ceara prompt sa scoata jidanii din DEX-ul rusesc, si poate se si imprietenesc la cat iubesc ei doi Istoria si Limba Romaniei.

Limba si Istoria Romanilor i-a preocupat in cel mai inalt grad pe consangenii lui Katz si Markov; neamurile lor de rusi si de evrei comunisti au dat foc la manualele romanesti, au sters din memoria colectiva identitatea romaneasca, au ucis intelectualii romani, iar cate un Roller, neam de Katz, a rescris Istoria Romanilor, devenind un fel de precursor al lui Markov, neam de kakatz (cum li se zice rusoilor de catre bunica mea, refugiata din Bucovina cand au navalit hoardele de rusoi). In Romania, si, mai ales, in Basarabia tinuta sub cizma ruseasca si acum, Istoria a fost o materie cheie, aflata strict sub control kaghebisto-securistic, iar macelarirea Istoriei Romanilor a facut si face parte din lucratura tentaculara a demonicului Aparat bolsevic rusesc care prin “istorici” ca Roller, a alcatuit un chip desfigurat al Istoriei neamului romanesc.

Culmea, la Bucuresti, tocmai niste oxiuri tismanenieni si pretutindenari, cracanati perpetuu intre interesu’, cica al romanilor de pretutindeni si interesul strict personal, ori de partid, totodata stipendiati ai ICR-ului patapievician si isterici sustinatori ai lui Filat, anul trecut, isi incordeaza acum sisific muschii gurii expectorand niste comunicacatzele “de infierare” si de “distantare” ca si cand te-ai putea distantza de rahat dupa ce l-ai inghitit cu toata gura. 

Cand am scris in anii trecuti despre gasca de impostori, pseudo-democrati, Filato-Lupo-Ghimpo-Plahotniuci, profitorii sinistri ai elanului romanesc al tinerilor basarabeni, generatia care a varsat sange in aprilie 2009, pentru ca ei sa-si aseze dosurile in scaunele puterii, inca umede de rahatul lui Voronin, nu-mi imaginam ca-si vor da atat de curand arama pe fata. Iata, acum se itzeste hada sigla KGB de sub masca lor “democrata”.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.