Home Actualitate Judecătoarea care a blocat analiza plagiatului lui Ciucă a avansat spectaculos

Judecătoarea care a blocat analiza plagiatului lui Ciucă a avansat spectaculos

DISTRIBUIŢI

Avansare profesională fulger pentru judecătoarea Ionela Tudor de la Curtea de Apel (CAB) București, cea care a motivat, anul trecut, prin nevoia de stabilitate politică a țării, controversata decizie de stopare a analizei doctoratului deținut de premierul Nicolae Ciucă. În urmă cu câteva săptămâni, Tudor a fost numită șefă a unei secții nou-înființată de la CAB, în condițiile în care a devenit magistrat cu drepturi depline la această instanță în octombrie 2022, au declarat pentru G4Media.ro surse din sistemul judiciar. Citește integral la G4Media.ro

Iată cum și-a motivat judecătoarea Tudor decizia:

”Astfel, luând în considerare, contextul social şi politic în care s-a desfăşurat procesul de verificare al tezei de doctorat, chiar până ca CNADTCU, respectiv instanţa de judecată să se pronunţe asupra veridicităţii susţinerilor invocate prin sesizări, Curtea apreciază că reclamantul a suferit un prejudiciu prin aceea că, pe lângă faptul că sesizările nu au respectat condiţiile prevăzute de art. 3 din Anexa nr.3 a OMEC nr. 5229/2020, pct. c) şi d), acestea nu conţin o analiză personală, motivată şi sprijinită pe probe a celor care au formulat sesizările.

Totodată, luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului.

De asemenea, astfel de sesizări neconforme sunt susceptibile şi de a deveni arme ale adversarilor politici, important de menţionat fiind şi faptul că sesizările şi declanşarea verificărilor având loc în scurt timp de la preluarea de către reclamant a funcţiei de prim-ministru al României.”

2 ARII

  1. Eu nu pot sa cred ca un judecator a blocat cercetarea tezei de doctarat suspecta a fi plagiata a premierului unei tari membre a Uniuni Europene motivand ca este nevoie de stabilitate politica in tara,pai tocmai fapta asta alimenteaza neincrederea populatie in primulministru si inplicit in guvernul condus de el,caci orice om care a muncit pentru lucrarea lui de doctorat isi lasa lucrarea la vedere tocmai pentru ca este munca lui si nu are nimic de ascuns (vorbesc de un om normal fara functii in stat care a obtinut titlul de doctor,daca este vorba de un demnitar al statului cu atat mai mult el trebuie sa dea exemplu ca sprijina aflarea adevarului nu il obstructioneaza folosinduse de justitia din tara pe care o conduce executiv vorbind).
    Aici ori cineva de la „Curentul”a inteles gresit,eu nu prea cred dar este o varianta,ori judecatoarea asta s-a vandut ca Iuda pentru un pumn de arginti venimd cu o motivare care este o jignire adusa nu doar justitiei din Romania dar si intregului popor Roman si colacul pe coliva justitiei din Romania este promovarea in functie a unui om care a aparat o hotzie motivand ca asta este interes de Stat.
    Acum dute domnule general de armata cu pensie de serviciu,doctorat si primministru al Romaniei Ciuca Nicolae la Uniunea Europeana si intreabai pe oameni aia dece nu este primita Romania in Spatiul Schengen pentru ca tara noastra indeplineste toate conditiile.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.