DISTRIBUIŢI
belușică anca stamate

La începutul acestui an, judecătorii Tribunalului București anulau concedierea disciplinară a incomodului medic chirurg Anca Stamate care avertizase în interes public despre ilegalitățile comise de șeful spitalului. Concedierea fusese dispusă de managerul Spitalului Găești, pensionarul MAI, Laurențiu Belușică, după ce mai multe luni acesta a tot cercetat-o disciplinar pe doctorița Stamate (Detalii AICI)  deși răzbunarea pe avertizori este interzisă prin lege.

Joi, chirurgul Anca Stamate a câștigat un nou proces în instanță după ce a contestat procesul verbal seria DB nr. 0004007/28.02.2023 emis de DSP Dâmbovița prin care, în calitatea sa de director medical al Spitalului Găești fusese amendată contravențional cu 5.000 de lei.

Ca și în dosarul privind concedierea, apărările Ancăi Stamate au fost realizate de avocata Lavinia Coțofană despre care am scris AICI și AICI.

Fostă judecătoare și fostă consilieră juridică cu experiență în sistemul de sănătate și administrație, avocata Lavinia Coțofană a demonstrat în instanță că la momentul controlului efectuat de DSP Dâmbovița la Spitalul Găești, directoarea medicală Anca Stamate nu a fost convocată de managerul spitalului și nici nu a fost încunoștiințată de conținutul raportului de inspecție. Prin urmare, inspectorilor DSP nu le-au fost prezentate documentele solicitate, iar directoarea medicală a fost amendată cu 5.000 de lei.

Belușică a declarat că medicii care nu îl idolatrizează sunt personaje psihotice

Judecătorii au decis desființarea procesului verbal și înlăturarea sancțiunei amenzii contravenționale de 5.000 lei, obligând DSP Dâmbovița la plata cheltuielilor de judecată. Decizia nu este definitivă.

Astfel, Anca Stamate ajunge la al patrulea proces câștigat care desființează abuzurile managerului Belușică, chirurgul obținând anterior și anularea a două decizii de sancționare ilegale emise de pensionarul MAI contestat vehement de mai mulți medici din spital, unii dintre ei chiar demisionând, cum a fost cazul urologului Lucian Vintilă care a declarat chiar că i s-a spus să-i dea bani managerului Spitalului din Găești.

Senin, Belușică i-a calificat pe toți drept personaje psihotice.

Belușică: ce vreți doamnă, să-mi f*eți direcția?

Ziarul Curentul a dezvăluit anterior cazul chirurgului Anca Stamate căreia Belușică i-a înscenat diverse cercetări disciplinare la care refuza accesul presei, faptele managerului fiind infracțiuni de abuz în serviciu. Când am insistat să mă primească, așa cum prevede legea, la comisia de disciplină, Belușică s-a enervat și a început să țipe la mine „ce vreți doamnă, să-mi f*eți direcția?”. Detalii AICI.

1 COMENTARIU

  1. Toti nemernicii conduc spitale!!!Vreau sa il intreb pe acest”domn” Belusica…..in ce conditii lucreaza personalul medical in cazul in care va purtati abuziv??? Cu buna stiinta omorati oameni!!cum se poate concentra personalul medical asupra actului medical in cazul in care domnul si -a cumparat spital????….De ce toti sefii de sectie si managerii isi cumpara spitale si personal cand ajung in functie???Oare se cred la privat???? Duceti-va acasa EDITAT!!!lasati locul oamenilor competenti sa isi exercite meseria!!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.