Acasă Actualitate La Vama Gara de Nord – armament, iar la Punctul de Frontiera...

La Vama Gara de Nord – armament, iar la Punctul de Frontiera Oancea – efedrina

DISTRIBUIȚI

– Vamesii de la Gara de Nord din Capitala au descoperit, miercuri, in mai multe colete primite de o bucuresteanca, componente pentru arme, munitie, statii de emisie-receptie si aparate pentru masurarea radioactivitatii

– Politistii de la Punctul de Frontiera Oancea au depistat in autocarul condus de un cetatean turc 90.000 pastile de efedrina, precursor in fabricarea stupefiantelor de inalt risc

Armament si componente pentru arme, declarate -bunuri personale dobandite in timpul casatoriei-

Coletele descoperite in Gara de Nord erau expediate din Germania pe numele bucurestencei Laura Irene Perlitz. Femeia a declarat ca pachetele i-au fost trimise de sotul ei, Robert Perlitz, cetatean german, sustinand ca acestea contin bunuri personale dobandite de ea in timpul casatoriei.

Dupa control, vamesii au gasit in colete o luneta pentru pusca cu infrarosu, cinci incarcatoare pentru pistol, patru cartuse de calibrul noua milimetri, un cartus de calibrul 38 de milimetri special cu alice pentru pistol. Totodata, in pachete se mai aflau doua statii de emisie-receptie marca -Sony- de 40 de amperi, sase dozimetre pentru masurarea radiatiilor, o carte folosita ca ascunzatoare pentru pistol, un aparat pentru masurarea radioactivitatii, un aparat de comunicatii, un detector de radiatii, o minicamera de filmat, doua tuburi de oxigen cu masca si alte doua statii de emisie-receptie.

Toate bunurile au fost confiscate de vamesi, care au predat cazul politistilor.

4,5 kilograme de stupefiante

Politistii de la PCTF Oancea au descoperit, miercuri dimineata, 90.000 pastile de amfetamina. Stupefiantele erau ascunse intr-un autocar condus de un cetatean turc.

Echipa de control a Politiei de Frontiera a gasit, intr-un locas special amenajat sub scaunele din spatele autocarului, 90.000 de pastile, in greutate de 4,5 kilograme. La testarea preliminara, pastilele au reactionat pozitiv ca fiind efedrina, precursor in fabricarea stupefiantelor de inalt risc. Cetateanul turc, in varsta de 34 de ani, a fost retinut, el urmand sa fie preluat de politistii de la Crima Organizata din Galati.

De la inceputul anului, Politia de Frontiera a descoperit peste 8,6 tone de stupefiante, precum si 95.000 pastile anabolizante si 400 flacoane cu morfina, fata de 21,3 kilograme in intreg anul 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.