Home Actualitate La Vami se anunta un megacontrol si caderi de capete

La Vami se anunta un megacontrol si caderi de capete

DISTRIBUIŢI

Se pare ca abuzurile grave din vamile romanesti, pe care le-a semnalat in ultima vreme ziarul -Curentul-, au atras atentia cui trebuia. Premierul Adrian Nastase este hotarat -sa faca ordine- in cea mai corupta institutie din Romania: institutia vamala. -Vamile vor fi supuse unui control amanuntit-, a declarat primul-ministru in cadrul sedintei Comitetului Director al CNSLR-Fratia. Mai mult decat atat, premierul a apreciat ca, in urma acestor verificari, mai multe persoane cu functii de raspundere din sistem vor fi schimbate. Detinem informatii ca una dintre persoanele vizate este chiar seful Directiei Generale a Vamilor, Dinu Gheorghe, care pana acum s-a dovedit a fi orb si surd la sesizarile noastre. Altfel nu se explica de ce nu a luat nici o masura impotriva coruptiei din vamile romanesti, desi noi am dezvaluit numeroase nereguli, in repetate randuri. Ziarul -Curentul- a publicat ample anchete despre caracatita din sitemul vamal: este vorba despre afaceri ilegale, spagi, mita, bani deturnati de la bugetul statului, contrabanda cu tigari, alcool si cafea, -profituri- impartite pe criterii ierarhice. -Mafia din Vama Giurgiu-, -Fenomene paranormale la Vama Arad – 400 de tone de cafea au disparut fara urma-, -Cum fidelitatea se rasplateste, fostii sefi de regionale au promovat fara probleme – Concurs-cacealma la DGV-, sunt doar cateva dintre titlurile sub care ziarul nostru a dezvaluit coruptia din vamile romanesti.

Premierul a anuntat ieri ca organele abilitate vor demara o ancheta minutioasa in tot sistemul vamal. Detinem informatii ca unul dintre cei vizati este chiar seful Directiei Generale a Vamilor, Dinu Gheorghe, zis -Vama-. Pentru ca multi nu stiu cine este acest Dinu -Vama-, va prezentam pe scurt ascensiunea sa la carma vamilor.

Fost sef la Rapid, a cochetat cu PNL in regimul trecut. Si a facut-o atat de bine, incat a urcat progresiv pe scara ierarhica din sistemul vamal. Si daca nu se schimba puterea, avea asigurat postul cel mai important din sistem. Dar puterea s-a schimbat, iar Dinu Gheorghe a fost inspirat. A simtit in ce directie merge valul schimbarii si a inceput -sa flirteze- cu PDSR. Si de data aceasta a facut-o la fel de bine, incat rezultatul a meritat cu siguranta efortul: a preluat sefia sistemului vamal romanesc.

Ce a facut Dinu -Vama- de cand este sef al DGV?

A citit, probabil, ce a publicat ziarul -Curentul- despre mafia din sistemul vamal, sau macar, speram, i s-au adus la cunostinta unele cazuri. Pe 20 martie 2001, ziarul nostru a inceput seria dezvaluirilor mafiei din sistemul vamal. Am publicat atunci o ampla ancheta, intitulata -Mafia de la Vama Giurgiu-, care oferea un tablou complet al fostei Regionale Vamale Giurgiu: afaceri ilegale, spagi, mita, bani deturnati de la bugetul statului, contrabanda cu tigari, alcool si cafea, -profituri- impartite pe criterii ierarhice. Seria dezvaluirilor a continuat cu neregulile din Vama Arad si cu examenul organizat de DGV pentru ocuparea posturilor de sefi de regionale. Va prezentam, in continuare, cateva dintre titlurile care au aparut in contextul acestor dezvaluiri:

– -Dovedindu-se mai tare decat statul, Mafia din Vama Giurgiu a ras un procuror-sef si un colonel MI-;

– -Tentaculele caracatitei de la Vama Giurgiu duc la Bucuresti-, -Importul de jucarii – ?çcapac?ê al contrabandei cu tigari-;

– -Misterele de la Vama Giurgiu – 170 de cisterne cu alcool au disparut fara urma-;

– -Raiul scutirilor ilegale pentru importatorii de carne – Mafia transforma Vama Arad intr-un paradis fiscal-;

– -Mafia din vami se extinde ca o molima-;

– -Fenomene paranormale la Vama Arad – 400 tone de cafea au disparut fara urma-;

– -Se apropie examenul de sefi de regionale – La Vama Iasi va fi pus un specialist in afaceri dubioase-;

– -Cum fidelitatea se rasplateste, fostii sefi de regionale au promovat fara probleme – Concurs – cacealma la DGV-;

– Cu o leafa de 10.000.000 de lei pe luna, seful Directiei Generale a Vamilor a dat lovitura – Dinu -Vama- sta intr-o casa de peste un milion de dolari.

Revenind la ce a facut Dinu Gheorghe in urma sesizarilor noastre, putem spune ferm: NIMIC! E drept ca, la un moment dat, ne-a aruncat praf in ochi, prin asa-zisele demisii ale protagonistilor afacerilor ilegale din Vama Giurgiu: Ilie Carcei si Gicu Iorga. Dar a fost doar praf in ochi. Pentru ca acesti -vamesi corupti care au patat imaginea intregului sistem vamal- – dupa cum spunea seful DGV in ziua in care i-a obligat sa-si dea formal demisia – se afla in continuare in vama. Alte masuri, se pare, nu au fost necesare! Sau cel putin asa a considerat seful vamilor, din moment ce la conducerea regionalelor vamale se afla in continuare aceiasi oameni, desi, cu certitudine, nu din considerente profesionale. Mai mult, in continuare, in vami domnesc aceleasi -legi- ale coruptiei: spagi, mita, contrabanda, bani deturnati de la fondul statului. Iar casele si averile sefilor de vami, in frunte cu insusi seful DGV, sunt doar o dovada in acest sens.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.