Acasă Actualitate La Vaslui, mortii sunt lasati sa zaca in strada cu orele

La Vaslui, mortii sunt lasati sa zaca in strada cu orele

DISTRIBUIȚI

In ultimele zile, doua persoane au murit in plina strada. Prin grija autoritatilor, corpurile neinsufletite au fost lasate mult si bine sa zaca pe trotuare. O recomandare pentru vasluieni: muriti in paturile voastre.

Marti, 27 noiembrie, in jurul orei 11.00, in preajma Protoeriei Vaslui a mai murit un om pe strada. Vasile Luca, de 34 de ani, originar din comuna Tacuta, a murit din cauza unui infarct. Dupa mai bine de 10 minute au ajuns la fata locului si reprezentantii Ambulantei care, in urma masurilor de resurcitare, au constatat decesul tanarului. Vasile Luca a fost ieri la Casa de Pensii Vaslui, de unde a plecat foarte suparat. El dorea sa-si trasfere actele de pensie de la Constanta la Vaslui. Din cele spuse de verisoara victimei, Vasile Luca suferea de mai multe boli, printre care leucemie, ciroza, cardiopatie ischemica. Cadavrul a fost lasat minute bune sa zaca in zapada.

Conform legislatiei in vigoare, cadavrele nu pot fi transportate decat de masina Laboratorului de Medicina Legala, dar cum aceasta lipseste, mortii sunt transportati de cine si cum apuca. Cel mai des, de acest serviciu crestinesc se ocupa politistii, care se dovedesc a fi, pentru a nu stiu cata oara, -moasa comunala-. Cei de la Ambulanta nu au voie sa transporte corpurile neinsufletite ale celor decedati pe strada, decat in cazul in care persoanele isi dau duhul in masina salvarii.

Desi victima, in timpul vietii, a contribuit la -N- taxe si impozite la stat, este lasata sa zaca mult si bine acolo unde-si da duhul. Noroc ca mai sunt oameni de bine, dispusi sa trasporte in portbagajul masinii cadavrul la Morga. Un caz similar cu cel al lui Vasile Luca s-a petrecut cu o zi inainte, in zona Restaurantului -Decebal-, unde s-a prabusit, secerata de infarct, Adela Aprodu, de 73 de ani. In aceste conditii, nu ne ramane decat sa ne rugam sa murim in patul nostru, la spital sau in masina salvarii.

Catalin Luncanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.