Acasă Actualitate Lant de gafe juridice in destituirea lui Beuran

Lant de gafe juridice in destituirea lui Beuran

DISTRIBUIȚI


Potrivit Raportului Comisiei tehnice convocate de Colegiul de Onoare al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in cazul Mircea Beuran, -decizia de sanctionare din data de 16 octombrie 2003 este nula absolut intrucat nu respecta cerintele art. 268 din Codul Muncii. In plus, in cuprinsul deciziei nu se precizeaza nici macar fapta, chiar in mod generic, ce a condus la <incetarea activitatii>, din decizie nu rezulta in mod clar motivul care a determinat <incetarea activitatii> si nu este precizat termenul in interiorul caruia decizia poate fi contestata-.

Acelasi document mai precizeaza ca decizia de sanctionare din 27 octombrie 2003 incalca, de asemenea, Codul Muncii, intrucat a fost depasit termenul de 30 de zile in care angajatorul putea sa dispuna sanctionarea disciplinara, in conditiile in care angajatorul a luat cunostinta despre fapta sesizata in data de 4 septembrie.

In decizia mentionata mai sus nu este descrisa fapta care constituie abatere disciplinara, ci este mentionat cu caracter general termenul de -plagiat-, fara a se preciza in ce consta o asemenea fapta si cum este incalcata astfel relatia de munca. De asemenea, nu sunt mentionate motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate in timpul cercetarii disciplinare prealabile.

In plus, decizia de sanctionare stabileste o sanctiune cu carater retroactiv, decizia fiind emisa in data de 27 octombrie, articolul 2 dispunand desfacerea contractului de munca incepand cu data de 20 octombrie.

Intrucat decizia prin care angajatorul, in cazul de fata Universitatea de Medicina si Farmacie -Carol Davila- din Capitala, a dispus incetarea activitatii didactice a salariatului in data de 27 octombrie 2003 nu are nici un obiect deoarece intre angajat si angajator nu mai exista o relatie de munca.

Mircea Beuran a dat in judecata UMF -Carol Davila- si pe rectorul acesteia, Laurentiu Popescu, la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VIII-a Litigii de Munca si Conflicte de Munca. Juristii UMF au depus deja o inaintare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.