Acasă Actualitate Lazăr Comănescu participă la Reuniunea Ministerială a Coaliției anti-Daesh

Lazăr Comănescu participă la Reuniunea Ministerială a Coaliției anti-Daesh

DISTRIBUIȚI

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, va participa la Reuniunea Ministerială a Coaliției Globale anti-Daesh, care se va desfășura la Washington DC, în data de 21 iulie 2016.

Reuniunea miniștrilor de externe și ai apărării din statele membre ale Coaliției Globale anti-Daesh va fi co-prezidată de secretarul de stat John Kerry și secretarul apărării Ashton Carter. Acțiunea are ca obiectiv principal reiterarea provocărilor întâmpinate de poporul irakian în confruntarea cu Daesh, cu accent pe necesitățile privind asistența umanitară și măsurile de stabilizare post-conflict în zonele eliberate de sub ocupația Daesh.

 

Agenda reuniunii va cuprinde, de asemenea, subiecte precum evaluarea posibilităților de a trimite ajutoare umanitare în zonele eliberate, verificarea concordanței dintre necesar și existent în materie de asistență și planificare a procesului de stabilizare și identificarea modalităților optime de cooperare cu statele afectate de acțiunile Daesh.

Reuniunea plenară va fi urmată de un dejun de lucru, prezidat de secretarul de stat John Kerry, la care se vor aborda subiecte privind situația din Siria, intersecția activității Coaliției anti-Daesh cu eforturile internaționale de a pune capăt conflictului sirian și combaterea Daesh în Libia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.