Acasă Actualitate Liberalii si-au facut casa de schimb, iar aliatul fostului PDSR la guvernare...

Liberalii si-au facut casa de schimb, iar aliatul fostului PDSR la guvernare vinde tipizate

DISTRIBUIȚI

Desi legislatia in vigoare prevede clar in ce scop pot fi folosite sediile partidelor politice, filialele prahovene ale partidelor politice se ocupa cu tot felul de afaceri, care atrag in sedii oameni care altfel nu le-ar calca vreodata pragul. De exemplu, la liberali se schimba valuta si se contracteaza excursii, iar la fostul PSDR se vand tipizate.

O masa si doua scaune

Desi Constantin Diaconu, liderul filialei prahovene a PSDR, se mandrea cu faptul ca are doua sedii in Prahova, unul la Ploiesti si celalalt la Sinaia, noi continuam sa credem ca are cel mult unul, si acela la munte. Cel din Ploiesti, situat pe Strada Stefan cel Mare, este inchiriat firmei Romsin, care comercializeaza imprimate. Desi Primaria Ploiesti le-a pus la dispozitie, conform legii, un spatiu in care sa-si desfasoare activitatile politice, liderii PSDR Prahova isi organizeaza conferintele de presa in sali inchiriate de la Muzeul de Istorie. -Sedintele de partid se tin in acest sediu-, ne-a spus una dintre vanzatoarele firmei si ne-a aratat, intr-un colt, o masuta, incadrata strategic de doua scaune. PSDR dispune de trei consilieri judeteni, asa ca, la plenarele de partid, este foarte posibil ca unul dintre ei sa stea in picioare. In imediata apropiere a sediului acestor social-democrati, niste rude mai indepartate au facut si ele rost de sediu. Este vorba despre un partid de care, punem pariu, nu ati auzit: PSDR Traditional. Din discutia cu presedintele filialei judetene, Nicolae Angelescu, ne-am dat seama ca social-democratii traditionali sprijina din toate puterile lor initiativa privata. Din cei aproximativ 20 de metri patrati cat are sediul, doi au fost inchiriati unei firme care si-a instalat un copiator. Chiria nu este mare deloc, in schimbul gazduirii firma fiind responsabila de efectuarea curateniei si de plata energiei electrice si a gazelor. Asta inseamna ca nu plateste mare lucru, pentru ca energia electrica o consuma copiatorul, gazele ard doar iarna, iar curatenia nu costa bani.

Valuta pentru turism

Liberalii au si ei doua sedii. Cel situat in fata Restaurantului Dealu Mare este spatios, dar asta nu este neaparat un lucru bun. In timpul conferintelor de presa, se simte nevoia unei statii de sonorizare. In sediu exista un calculator, pe care il folosesc cei de la biroul parlamentar al lui Dinu Patriciu, precum si unul in biroul presedintelui filialei, Ioan Dobrescu. Sediul organizatiei municipale adaposteste, pe langa activitatile politice specifice, o agentie de turism si o casa de schimb valutar.

Batranete, haine grele

Aflat intr-un imobil vechi, sediul PNTCD are nevoie urgenta de reparatii generale. Cei aflati in sediu au impresia, atunci cand trece tramvaiul prin zona, ca este cutremur. Atunci cand taranistii se aflau la putere, conferintele de presa se tineau in holul de la intrare, astfel incat membrii PNTCD care veneau la partid se opreau brusc in prag, socati probabil de numarul mare de tineri. Acum, de cand Parlamentul este deja istorie pentru PNTCD, ziaristii sunt invitati intr-unul dintre birouri. La ultima conferinta de presa, gazetarii prezenti au folosit pe post de scrumiera o veche cutie de conserve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.