DISTRIBUIȚI
șova

Portul Constanța are ca acționar principal, cu 80%, Ministerul Transporturilor condus de Lucian Șova și Fondul Proprietatea cu 20%. Luni 16.04.2018, este numit în Consiliul de Administrație al Portului Constanța, prin Hotărârea AGA, Ciubrei Luigi Marius. Marți, Ciubrei (foto dreapta) este prins de DNA în flagrant de luare de mită când încasa 500 de Euro pentru o angajare. Asta era prețul șpăgii la Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați (CNAPDM) unde individul este director general, numit tot pe criterii politice pe timpul lui Ponta.
Ciubrei, ca și directorul general al Portului Constanța, Tivilichi Nicolae Dan (foto stânga) au fost numiți luni în Consiliul de Administrație pentru că beneficiază de protecție la cel mai înalt nivel asigurată de vice-prim ministrul Viorel Ștefan, toți trei fiind gălățeni.

Nici nu ne miră că Ministrul Lucian Șova a numit niște nulități în C.A.-ul Administrației Porturilor Maritime Constanța deși la selecția candidaților pentru funcțiile de Administratori ai Companiei organizată de Ministerul Transporturilor în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 actualizată și Legea 111/2016 și-au depus dosarele de candidatură și specialiști integri, cu înaltă pregătire și experiență profesională. Că cine se aseamănă, se adună. Nulitățile, în special.

Să-i cunoaștem pe preferații ministrului Sova pentru Consiliul de Administrație al CN APM Constanța:

Ciubrei a fost motorist pe vremea lui Ceaușescu și a reușit mai la bătrânețe să termine în 7 ani o facultate la Galați și să devină inginer, ajungând la 48 de ani director pus de USL la CNAPDM Galați. Sătui să-i dea șpăgi pentru posturi, niște mecanici navali s-au dus la DNA și l-au denunțat așa că acesta a fost arestat preventiv.

Celălalt favorit, Tivilichi Nicolae Dan, nu avea cum să îndeplinească nici măcar punctajul minim necesar pentru a intra pe lista scurtă în procedura de selecție întrucât nu indelineste criteriile cerute prin OUG 109/2011 și HG 722/2016 și nici criteriile de eligibilitate din anunțul de selecție:
– nu cunoaște foarte bine limba română (scris și vorbit) fiind de notorietate dezacordurile gramaticale și vocabularul sărac folosit de acesta în ieșirile publice;
– nu cunoaște nicio limbă străină la nivel minim B2;
– nu are niciun fel de pregătire economică sau cultură financiară și nici studii superioare la nivel master;
– nu are o bună reputație personală și profesională:
Experiența relevantă a lui Tivilichi este de 10 ani ca sudor la Docuri S.A. Galați.
În anul 2008, când Tivilichi a fost dat afară de la Hidrotehnica Galați, Laurențiu Țăranu l-a numit administrator la firma General Eximtour SRL care avea în exploatare cariera de porfire cuarțifere Movilă Goală, comuna Baia, jud. Tulcea. Tivilichi a băgat în insolvență firmă General Eximtour SRL pentru a primi 5% din acțiunile firmei și a deveni asociat cu Laurențiu Țăranu, un infractor notoriu, proxenet și evazionist, inculpat în dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni” de la Ialomița și condamnat de Tribunalul Constanța în 26.02.2013 la 3 ani și 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.
În anul 2012, prin mijlocirea lui Laurențiu Țăranu, Tivilichi a fost numit Președinte C.A. la CNAPDM SA Galați de către Valentin Preda, la acea data Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor. Valentin Preda a fost condamnat de Curtea de Apel București în data de 23.05.2017 la 6 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție și divulgarea de secrete care au pus în pericol siguranța națională.
Legătura între Tivilichi și Preda a fost făcută de Laurențiu Țăranu, care îi furniza fete pentru sex lui Valentin Preda.
Expunerea politică întrucât în luna ianuarie 2017 Tivilichi și-a depus adeziunea și a fost primit ca membru în organizația municipală PSD Constanța.
Rezultatul firmelor în care și-a exercitat mandatul de administrator sau director este dezatruos: În mandatul de Director General Interimar la CN APM SA Constanța, Tivilichi a reușit „performanța” de a elimina 82% din bugetul anual de investiții în 19.12.2017, acoperind astfel dezastrul în care se zbate Portul Constanța în ceea ce privește investițiile.

Dacă ministrul Lucian Sova n-ar fi fost obligat de Viorel Ștefan să-i numească pe Ciubrei și pe Tivilichi și ar fi verificat-o pe doamna Mădălina Popescu, patroana firmei Pluri Consultants, care a făcut „evaluarea” candidaților ar fi observat că Declarația de intenție a lui Tivilichi nu este aliniată cu scrisoarea de așteptări a acționarilor și nu este întocmită în concordanță cu cerințele HG 722/2016.
Dar nu vă ridicați din fotolii, vor urma și alte detalii ale nelegiuirilor din Portul Constanța.

2 COMENTARII

  1. ce oameni … se preteaza la spaga de 1-2000 euro !! mizerii . pai ori iti tragi 1-2 mil euro si faci 3 ani de bulau ori stai dracu in banca ta si traiesti din salariu (pt o sedinta lunara de CA -primesti 11000 lei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.