Acasă Actualitate Bica a început să scoată banii din șpăgile luate ca procuror: a...

Bica a început să scoată banii din șpăgile luate ca procuror: a cerut și ea azil politic în Costa Rica

DISTRIBUIȚI

Alina Bica a fugit în Costa Rica explicând mai întâi că vrea să practice avocatura acolo, apoi că a avut un accident și nu poate să zboare înapoi în România iar acum escroaca a schimbat placa.

Avocatul Alinei Bica a explicat în fața judecătorilor de la ICCJ că aceasta are statut de refugiat politic în Costa Rica încă din luna ianuarie a acestui an și a solicitat ca Alina Bica să fie audiată de judecători prin videoconferință în procesul ANRP, în care este judecată alături de omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au constatat însă că Alina Bica nu a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica, aşa cum susţine avocatul acesteia, ci este solicitant cu un carnet provizoriu care expiră în ianuarie 2019.

Cererea Alinei Bica de a fi audiată prin videoconferinţă în dosarul ANRP a fost respinsă: „Actele medicale prezentate nu dovedesc imposibilitatea de prezentare. Instanţa constată că Alina Bica nu are statutul de refugiat, ci are un carnet provizoriu al solicitantului cu valabilitate până le 30 ianuarie 2019”, a anunţat preşedintele completului de judecată, Lucia Rog.

S-a stabilit ca următorul termen să aibă loc pe 16 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.