Acasă Actualitate Mama care si-a vandut copiii pe cafea si tigari, denunta functionari ai...

Mama care si-a vandut copiii pe cafea si tigari, denunta functionari ai statului

DISTRIBUIȚI

In ultimii 12 ani, sute de copii din intreaga tara, in special cei care proveneau din familii nevoiase, au fost vanduti la diferite familii din strainatate, contra unor sume modice. De cele mai multe ori, -tranzactiile- de acest fel s-au facut sub -obladuirea- functionarilor publici romani, reprezentanti ai unor prestigioase institutii ale statului, cum ar fi avocati sau medici.

Un astfel de caz, care declanseaza acum un imens scandal, s-a petrecut in comuna nemteana Poienari, unde familia Boscodeala si-a vandut trei dintre cei 18 copii pe care i-a avut. Copiii au fost dusi, dupa cum a afirmat Aglaia Boscodeala, in Italia si in Franta. De cand au fost dusi de langa ea, femeia nu a mai primit nici un semn de viata de la copiii sai sau de la familiile care i-au cumparat.

Povestea vanzarii copiilor familiei Boscodeala a inceput in anul 1991, cand cei doi soti si-au vandut primul copil. -A venit cineva de la Prefectura si ne-a intrebat daca nu vrem sa dam copilul in strainatate, la o familie de oameni bogati, pentru a avea un viitor. Deoarece suntem foarte necajiti, am acceptat si am dat un copil, in varsta de un an, unei familii din Franta. Am primit atunci suma de 80 mii de lei pe acel copil. M-a durut sufletul, dar nu am avut incotro. La scurt timp, eu am nascut iarasi. Dupa nastere, doamna doctor Bordeianu m-a intrebat daca nu vreau sa dau copilul unor straini. Mi s-a promis ca voi lua bani pe el si ca va fi bine pentru cel mic. Au venit niste avocati, am fost la Tribunal si am dat si acel copil. Pe el am luat 6.000 de lei, doua pachete de cafea, doua cartuse de tigari si doi litri de vin nobil. Ne-au promis ca ne mai dau bani, dar nu i-am mai vazut nici in ziua de astazi, nici banii si nici copilul. Cel de-al treilea copil l-am vandut in anul 1994. A venit la noi secretarul de la Primaria din Poienari, Maricel Adiaconitei, si ne-a spus ca au venit niste oameni care vor sa cumpere un copil de la noi, pe care vor sa il duca la o familie in Italia. Nu aveam ce sa le mai dam de mancare la ceilalti si am acceptat si aceasta oferta. Pe acel copil, care era atunci in varsta de 3 ani, am primit suma de 100 mii de lei. De atunci, nu mai stiu nimic de nici unul dintre copiii pe care i-am dat-, a declarat Aglaia Boscodeala.

Anchete, dupa 11 ani

Declaratia femeii, preluata de presa locala, i-a pus pe jar pe mai-marii judetului. Prefectul de Neamt, Vasile Pruteanu, a dispus demararea unei anchete pentru a se stabili care sunt functionarii publici care au contribuit si au facilitat vanzarea acestor copii. La ancheta vor participa si cadre ale IJP Neamt, adjunctul inspectorului-sef al IJP cerand deja date cu privire la cele intamplate, in urma cu cativa ani, in familia Boscodeala din Pancesti.

Ramane de vazut daca ancheta ceruta de catre prefectul de Neamt va reusi sa scoata la iveala modul in care au fost facute aceste tranzactii si in ce masura s-au respectat prevederile legale.

2 COMENTARII

  1. I am Aglaia Boscodeala’s last child, Madelina. I was adopted by Americans in 1998 when I was two years old and am trying to locate my birthmother. If anyone could point me in the right direction
    i would be deeply appreciative. thank you.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.