Home Actualitate Managerul Spitalului Colțea care este și rezident în spital și-a numit vineri...

Managerul Spitalului Colțea care este și rezident în spital și-a numit vineri îndrumătorul de rezidențiat șef de secție

DISTRIBUIŢI

Fără a fi obținut în școală rezultate uluitoare la învățătură, după ce a intrat în politică, managerul Spitalului Colțea și-a dat seama că el poate ce oamenii de rând nu pot: lucrează într-o zi cât alții în trei și comite fapte de incompatibilitate și conflict de interese fără să pățească nimic.

Mircea Lupușoru este din 2018 manager al Spitalului Colțea. Inițial și-a luat licență în Kineto-terapie la UMF Carol Davila că admiterea la Medicină era dificilă și și-a echivalat studiile cu 3 ani de Medicină la Universitatea din Constanța, mai îngăduitoare decât cea din București. Lupușoru a mai studiat 3 ani la Constanța și a devenit medic. S-a înscris în PNL, a trecut la ALDE și cariera lui a devenit una fulminantă, Lupușoru lucrând astăzi, oficial, 26 de ore pe zi: 3 ore pe zi este rezident în spitalul pe care îl conduce, 8 ore pe zi este managerul Spitalului Colțea, 8 ore pe zi este Prodecan al UMF, 5 ore pe zi urmează cursurile Colegiului Național de Apărare și 2 ore pe zi predă la UMF Fiziologie.

Deja declarat încă din 2018 incompatibil de ANI și de judecătorii Curții de Apel, pentru perioada când era director medical la Spitalul Gorgos, Mircea Lupușoru e incompatibil și ca manager la Colțea, ocupând și funcția de prodecan la UMF. Conform Legii 95/2006, art.178 (1), „funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: c) exercitarea oricărei activități sau oricărei altei funcții de manager, inclusiv cele neremunerate;”
Conform articolul 207 din Legea Educației nr.1/2011, 1funcțiile de conducere din universități sunt următoarele:
a) rectorul, prorectorii, directorul general administrativ, directorul general adjunct administrativ, la nivelul universității;
b) decanul, prodecanii, la nivelul facultății;”
Cum managerul este, conform DEX, persoana care conduce, Lupușoru nu poate fi și manager la spital și manager la facultate, respectiv prodecan, oricare ar fi domeniul în care îi sunt acordate atribuțiile.
În ceea ce privește rezidențiatul în spitalul pe care îl conduce, situația este de-a dreptul hilară: trei ore pe zi, Lupușoru este și subalternul doctorului VERGA NICOLAE, îndrumătorul său, și șeful său, fiind managerul instituției.
Așa cum anticipam în articolul nostru din 7 iulie (vezi aici), Lupușoru l-a avansat pe șeful de la Secția de Radioterapie Bogdan Liscu pe funcția de director medical pentru a elibera postul de șef de secție unde l-a numit vineri pe îndrumătorul său de rezidențiat, conflictul de interese fiind mai mult decât evident.
Marți, Mircea Lupușoru m-a sunat să-mi spună că firma Expert Pharma nu a oferit produse cu 1500% mai scumpe decât prețul pieței așa cum dezvăluisem cu câteva zile înainte AICI. L-am întrebat cât i-a ieșit lui procentul pentru a rectifica informația deși eu dețin documente în acest sens. Senin, Lupușoru mi-a răspuns că nu știe, că nu a făcut acest calcul niciodată. L-am întrebat și cum de l-a avansat director medical exact pe șeful secției unde el își desfășoară rezidențiatul și mi-a răspuns tot senin că și-a suspendat rezidențiatul până în septembrie de parcă în două-trei luni omul ar putea uita cine l-a făcut director.
Totodată Lupușoru a negat informația care circulă pe surse cum că ar putea fi numit director medical la Spitalul Universitar de Urgență, spunând că nu a discutat niciodată această variantă cu managerul Cătălin Cîrstoiu și ne-a declarat că așteaptă organizarea concursului de la Spitalul Colțea pentru a se înscrie, mandatul său de manager interimar expirând pe 21 iulie și, conform Legii 95/2006, acesta nemaiputând fi prelungit a treia oară.

2 ARII

  1. Foarte tare informația, este un ghid de bune practici în materie de impostura profesionala pe care Ludovic Orban și Dan Barna l au patentat ce demonstrează câtă iresponsabilitate este in această guvernare, iar ce este mai trist că aceștia sunt specialiștii din guvernul lui Iohannis , trist.. Ce calitate profesionala dobândește acest rezident ,manager și de ce tac mâlc PSD istii, că un astfel de subiect ar carota fara drept de apel imaginea PNL ului.

  2. Poate ar fi important si faptul ca dr. Lupusoru are si un doctorat in nefrologie – asa cum rezulta din interviul pe care l-a dat publicatiei Medica Academica din 23.11.2018. Curios, pentru ca acest medic nu a calcat in vreo sectie de nefrologie, decat poate intamplator, nici inainte, noci dupa doctorat. Se poate consulta CV-ul sau.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.