Acasă Actualitate Margareta e prost consiliată: s-a răzgândit a doua oară cu privire la...

Margareta e prost consiliată: s-a răzgândit a doua oară cu privire la funeraliile fostului rege Mihai

DISTRIBUIȚI

Proaspăt devenită șefă a familiei regale, Margareta, a anunțat astăzi noul program pentru funeraliile fostului rege al României. După ce inițial a anunțat că prin decizia sa la înmormântare se va respecta tradiția înaintașilor, Margareta s-a răzgândit și a imaginat un program pentru funeraliile tatălui său aspru criticat de Stefan Dumitrache, directorul Muzeului Curtea de Arges: „Programul arata clar ca nu se respecta traditia pentru ca nu va fi adus cu trenul si nu se respecta regulile pentru ca nu va fi pus sicriul pe afet de tun. In plus, nu s-a mai pomenit niciodata in istorie asa ceva, ca o inmormantare sa aiba loc noaptea, cred ca este chiar impotriva traditiei ortodoxe. Imi pare rau sa spun ca de aceasta data lipsa de respect fata de Regele Mihai I vine chiar din interiorul Casei Regale.”
După ce presa a preluat declarațiile lui Dumitrache, Margareta s-a înduplecat și a acceptat să-l pună pe fostul rege pe un afet de tun și să-l transporte cu trenul regal dar ora înhumării a rămas neschimbată și la fel caracterul privat al acesteia.
Astăzi, Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale a anunțat că: „în ziua de sâmbătă, 16 decembrie 2017, după scurta ceremonie religioasă și militară din Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operațional. De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat, apoi, de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.”

Dacă nicio înmormântare nu sunt în stare să organizeze urmașii regelui, ce ar putea face pentru țară, cea care se visează regina României împreună cu Radu Duda, soțul său? De ce să dea România cel puțin 25 milioane de Euro pe an celor doi nepricepuți așa cum vrea Călin Popescu Tăriceanu? Să facă ce, de banii ăștia?

Citește și Margareta a decis să nu mai respecte tradiția înmormântării. Le e frică să nu strige monarhiștii la apariția lui Nicolae, „Trăiască Regele”?

 

17 COMENTARII

 1. In viata mea n-am auzit despre un rege sa fie canonizat.Oare ce minuni o fi facut acest om ?O fi facut ca Romania săraca sa ajungă bogata si prospera .O fi facut regele Romania mare ,aducând-o in granițele ei inițiale cum a fost inainte ca maria sa sa abdice ,o fi facut ca romanii sa traiasca bine ,sa nu mai existe corupție ?
  Poate cineva sa răspundă acestor întrebări ,oare se ce sa fie facut sfânt regele ?

 2. Am vrut să semnalez caracterul tendenţios al articolului dvs. Dar apoi, din articol în articol, am văzut că acest articol nu e izolat, ci face parte dintr-o campanie de factură bolşevică împotriva Regelui. Scria cineva aici mai demult că Regele Mihai ar fi copilul Elenei a Greciei cu un colonel; pe de o parte, Elena a Greciei era o doamnă evlavioasă, nu o matracucă de teapa Lupeascăi, şi toată viaţa a dovedit o moralitate ireproşabilă (citiţi despre asta). Pe de altă parte, trebuie să fii prost (sau ticălos) să nu remarci că Regele Mihai seamănă cu Carol II şi cu Ferdinand; în plus urechile acelea hazlii sunt tipice pentru Hohenzollerni.
  Cât despre articol, de ce vă miraţi? Bolşevicii au schimbat Constituţia cu forţa, deci de 90 de ani România nu a mai găzduit funeraliile unui rege. Trebuie răscolite arhivele pentru funeralii tradiţionale. Vorbiţi nepermis despre Casa Regală. Nu uitaţi că actuala republică a fost înfăptuită de tancurile sovietice. Putem fi monarhişti sau republicani, dar trebuie să fim conştienţi că de la Parhon şi Groza până la Iohannis, puterea republicană e de factură sovietică. O discuţie onestă despre forma de guvernământ preferată ar trebui să înceapă după revenirea monarhiei înlăturate de tancurile.
  Vă îndemn la decenţă mai ales în aceste momente.

  • Deci dacă îndrăznești să-l critici pe bâlbâitul acesta care așa mare patriot a fost de nu și-a învățat odraslele să vorbească românește, ești bolșevic? Hai sictir, prostane!

   • Esti bolsevic daca tratezi problema tendentios si vehiculezi neadevaruri. Matele nu esti bolsevic, esti doar prost. Dar ca sa raspund celor ce ar crede nerozia scrisa de dumneata: fiicele nu au invatat romaneste pentru ca s-au nascut si au trait in exil din cauza bolsevicilor.

    • Prostane, eu trăiesc în Franța de 15 ani iar copiii mei născuți aici vorbesc impecabil românește pentru că i-am învățat eu, soția mea fiind franțuzoaică. Înțeleg că Mihai s-a răzbunat pe limba română pentru că a fost exilat de bolșevici că asta reiese din explicația ta penibilă.

     • Nu-i nimic, poţi fi bolşevic şi în Franţa, ştiu şi eu câţiva. Şi ai înţeles prost: am zis că fetele n-au avut unde să vorbească româneşte. În Casa Regală oricum se vorbeau mai mult limbile engleză şi franceză; româna era legătura cu pământul, cu ţara. Ţara le-a fost luată. Dar pentru cât rău le-au făcut românii regilor noştri care au creat România modernă, nici n-ar trebui să îndrăznim a pune problema aceasta. După ce au făcut România Mare, îi alungi din ţară şi apoi îi acuzi că nu mai ştiu româneşte? Mi se pare… un tupeu curat bolşevic.

 3. Ce inseamna vorbiti nepermis despre casa regala? Casa regala nu mai exista pentru ca Mihai a abdicat. Libertatea de exprimare nu se aplica si fata de cetatenii Mihai, Margareta si Duda? Sau cum? Ideea cu Mihai fiul colonelului Manos e lansata de Pamfil Seicaru. Ca avea si el dreptate, unde s-a mai vazut prematur de 4 kile?

 4. Romanul, înrăit de comunism, nu mai intelege ce inseamna sa fii decent. Dupa mine, chiar si despre un bolsevic ca Iliescu trebuie sa vorbim politicos. Nu sunt de acord cu adresari ca cele ale lui Ponta: „Basescu a zis”, „Basescu a facut”. Era presedintele in functie. Presa face exact la fel. Asta lipseste țării, iar regalitatea asta ne invata întâi: decența. Poti sa nu fii de acord cu cineva si sa fii totusi decent. Nu e cazul vostru, pt. ca sunteti scule ale stalinismului. Nu va fie rusine cu asta, amintiti-va ca republica noastra e facuta de tatucul Stalin.

  • Tu pe Ponta il ai idol, mosule? :))))) Intra si tu pe Reuters sau unde vrei tu sa vezi ca asa se scriu stirile: Trump a facut, Trump a dres. Sa n-aud ca da, dar Trump e „doar presedinte” ca fostul rege a abdicat si s-a si carat din familia Hohenzollern din cauza de Iuda, adica era nimeni.

   • Ai înţeles exact sucit, puiule! Ziceam că Ponta e un mitocan când vorbeşte despre preşedintele în funcţie folosind doar numele de familie, iar această meteahnă o găseşti la toată presa şi la toţi politicienii români. Atâta lipsă de educaţie n-am pomenit. Făceam apel la politeţe şi decenţă, chiar dacă nu-l simpatizăm în mod deosebit pe personajul în discuţie. Nu mai pune placa comunistă, că nu ţine. Regele a fost forţat să abdice, iar la Hohenzollern a renunţat Ferdinand în Primul Război Mondial. Regele nu mai este suveran al ţării din cauză că bolşevicii au schimbat cu tancurile forma de guvernământ, dar el rămâne rege până la moarte. A fost uns rege şi poporul nu a votat înlăturarea lui. Simplu ca bună ziua.

    • Ba dar ce mincinos esti. In 10 mai 2011, Mihai a decis sa se care din casa de Hohenzollern si a anuntat: „Art. 1 Ruperea tuturor legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern”, se arată într-un document semnat de Regele Mihai I şi transmis, marţi, prin Biroul său de presă.” Cauta pe net ca gasesti comunicatul oficial

     • Lucrurile se lămuriseră de fapt din vemea lui Ferdinand. Acum le-a clarificat pentru ca, în lipsa unui succesor de sex bărbătesc, să nu ne trezim cu vreun neamţ cătând tronul României.

 5. Bai nene, care tronul Romaniei? Crezi ca Ferdinand a prevazut ca asta o sa faca numai fete? Matale esti nebun, bre, nu prost! De ce nu le-a clarificat pana-n 47 când s-a carat si-a lasat tara pe mana rusilor? Si n-a votat poporul sa plece, pentru ca a abdicat el. Tronul Romaniei nu mai exista pentru ca el i-a dat foc prin hartia pe care a semnat-o in 47!

  • Mă faci să râd, matale nu ştii să citeşti. Mai lasă Internetul, ia-ţi un stagiu de lecturat cărţi câţiva ani, ca să nu mai citeşti aici printre rânduri sau să citeşti şi să nu pricepi. Apoi ia nişte cărţi de istorie, de unde afli că împăratul neamţ, care era şi şeful Casei de Hohenzollern, l-a exclus din această Casă pe Ferdinand pentru că alesese să se războiască cu ei. Cât despre poveştile cu abdicarea şi tronul pierdut, le auzim de zeci de ani, exact din 30 dec. 1947 încoace. Informează-te şi de la alte surse, nu crede doar ce zice Scânteia.

 6. Nu stiu cine se ascunde las sub aceste initiale I.C. si nici monarhia nu o consider ca fiind o forma de stat adecvata sec XXI.
  Lasand deoparte rolul de atractie turistica al monarhiei britanice si al celor scandinave, restul Europei s-a eliberat de acest balast medieval, mai intai Franta in mod exemplar, deja in sec XVIII.

  Romanii nu au trecut monarhia prin esafod, desi au avut mai multe motive pentru asta decat francezii, dar daca acesti impostori fandositi insista, putem gasi o ghilotina resapata si pentru gasca de greci tradatori, ifositi si hrapareti, Duda si Martzafeta+ suratele si mai natange si degenerate.
  Bineinteles ca aceste lichele nu mai apartin de neamul nobil al imparatilor germani si asta genetic, inca de la Carol II incoace, de cand au devenit greci, cu pedigree dubios si ascendent adulterin.

  Concluzia: grecilor sa nu le crezi nici darurile, daramite cand vin lihniti dupa pomeni si pompa.
  Afara cu lichelele grecesti, complici ai banditilor borfasi din PSD si securistilor de la INTACT.

 7. 1. Toata chestia cu abdicarea fortata poate fi reala, a fost tirguiala sau nu, nu mai intereseaza pe nimeni; nu cred c-a fost tirguiala, pentru ca regele a muncit din greu in Occident.

  2. Toata agitatia monarhica e apa de ploaie, pentru ca si revolutia franceza a anulat monarhia si Franta e republica si azi – colcaie Franta de Bourboni, ei si ? Diversele reinstituiri ale monarhiei au fost la fel de repede anulate, asa ca, mai usor cu monarhia !

  3. Germania a devenit republica, Austria la fel – si inca in Austria era o dinastie veche de 1000 de ani. Habsburgii, odata goniti de la tron au fost si expulzati si n-au mai calcat prin tara timp de aproape 90 de ani.

  4. Mihai a fost, desigur, o persoana stimabila, dar regalitatea s-a dus si clovnii astia doi + Nicolae nu fac doua parale. Nicolae asta se si vedea ingurgitind din Domeniile Coroanei – la munca, baieti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.