DISTRIBUIȚI
cred bacalaureat mârlanul

Mârlanul agramat Liviu Pop, fostul ministru al Educaţiei şi doctorand la Academia de Poliţie, şi-a susţinut în luna iulie teza de doctorat. Pop nu a primit însă titlul de doctor, iar asta pentru că există „posibile suspiciuni de similitudine sau plagiat, după cum a afirmat Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliţie. Decizia a fost luată după ce jurnalista Emilia Şercan a afirmat că mai multe pasaje din lucrare sunt plagiate. Într-o înercare jalnică de a impresiona membrii comisiei, Pop a venit în cârje la susținerea tezei și i-a implorat din ochii umezi să-i acorde titlul de doctor. Liviu Pop şi-a susţinut lucrarea în mai puţin de 15 minute din cele 30 alocate, a spus că are emoţii mai mari decât atunci când a depus jurământul militar şi şi-a cerut scuze pentru „bâlbe şi greşeli”.

Jurnalista Emilia Șercan, prezentă la susținerea tezei, a povestit că profesorul universitar Ţuţu Pişleag, coordonatorul lucării lui Pop, a vorbit 45 de minute şi „a umplut şi timpul neconsumat de docorandul său”, iar la final a susţinut calificativul „foarte bine” pentru lucrare, fără să evalueze „punctele tari şi slabe”.

„Fără să spună care sunt punctele tari şi cele slabe, fără să facă o evaluare calitativă şi critică a tezei, Pişleag a anunţat că susţine calificativul „Foarte bine”. 45 de minute a vorbit coordonatorul lui Liviu Pop. Înainte de a încheia, mi-a transmis câteva ameninţări deloc voalate, pe motiv că <tot v-aţi autoinvitat la susţinere>”, spune Şercan.

Astfel, potrivit verificării rezumatului lucrării cu softul antiplagiat TurnitIn, jurnalista Emilia Şercan a aflat că 25% din lucrare conţine similitudini.

Înainte ca membrii comisiei să se retragă pentru deliberare, Pop a spus că nu a copiat şi nu a plagiat niciodată, afirmând: „Am spus clar, la finalul fiecărei fraze, trimiterea. Vreţi să punem ghilimele? Le punem peste tot”.

La două zile după decizia comisiei, jurnalista de investigații a depus o sesizare la Academia de Poliție.

Astăzi, Emilia Șercan susține într-o postare pe Facebook că a primit o adresă din partea instituției prin care i se comunică faptul că Țuțu Pișleag, conducătorul de doctorat, „va decide în ce măsură se impune modificarea tezei și care va fi parcursul viitor al doctorandului în ceea ce privește finalizarea și susținerea acesteia”. „Și uite așa conducerea Academiei de Poliție se spală frumos pe mâini”, scrie Șercan.

„Cum ințelege Academia de Poliție să rezolve instituțional plagiatul din teza de doctorat a fostului ministru al Educației, Liviu Pop.

La două zile după ce comisia de concurs a decis anularea acordării titlului de doctor și suspendarea susținerii tezei de doctorat din cauză de plagiat, am depus o sesizare la Academia de Poliție în care am prezentat toate dovezile și argumentele care arătau că acea teză de doctorat nu era un produs științific, ba mai mult, avea nenumărate elemente de plagiat. Opt pagini, scrise mărunt, la un rând, cu multe alte dovezi și argumente decât cele prezentate în articolul publicat deja pe PressOne.

Ieri, am primit de la Academia de Poliție un soi de adresă în care mi se comunică faptul că „conducătorul de doctorat va decide (luând în considerare noile aspecte) ÎN CE MĂSURĂ se impune modificarea tezei și care va fi parcursul viitor al doctorandului în ceea ce privește finalizarea și susținerea acesteia”. Adică, Țuțu Pișleag are mînă liberă să decidă dacă Liviu Pop va susține din nou teza de doctorat.

Și uite așa conducerea Academiei de Poliție se spală frumos pe mâini, pune toată responsabilitatea în cârca lui Țuțu Pișleag, iar Liviu Pop are calea deschisă să devină în viitor doctor cu niște maculatură pe post de teză de doctorat dacă pune ghilimelele unde trebuie. Nu tu verificări interne, nu tu Țuțu luat la întrebări pentru că el a permis, în primul rând, susținerea unei teze care nu are caracter științific, ba mai e și plagiată, nu tu comisie de etică sesizată. Nimic.” a scris jurnalista Emilia Șercan pe Facebook.

Vezi AICI prostiile debitate de mârlanul agramat Liviu Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.