Acasă Actualitate Mihai Șora nu apare pe site-ul Guvernului Francez cu evidența Rezistenței din...

Mihai Șora nu apare pe site-ul Guvernului Francez cu evidența Rezistenței din cel de-al doilea Război Mondial

DISTRIBUIȚI

Numele lui Mihai Șora nu apare în evidențele oficiale ale statului francez, ca luptător în Rezistența Franceză, în ciuda afirmaţiilor făcute de el în numeroase interviuri. Într-o postare pe contul personal, scriitorul Alexandru Petria postează corespondența sa cu Lucon Gerard, fost director în Ministerul Francez al Justiției, care îl critică dur pe Șora: “este un falsificator și un fals rezistent”, “nu am niciun respect”, ironizandu-l chiar pe aceasta cale, “a fost rezistent doar în țara ta”.

Fostul oficial francez furnizează linkul oficial pentru Rezistența Francează unde numele Mihai Șora nu apare. «Există un site gestionat de Statul Francez. Acolo se poate găsi tatăl meu Luçon Gilbert, unchii mei (2 din care un comunist evadat de la Auschiwitz), deci nu pot să am nici un pic de respect pentru acest tip …, falsificator, chiar în vârstă de 102 ani.», a scris Luçon Gilbert, care a revenit și a mai adăugat și alte comentarii, precum: «Nenea ăsta nu a fost DELOC rezistent în Țara mea! Probabil că a intrat după 8 mai 1945.»”

Zilele trecute, fiul lui Mihai Sora, Tom Șora într-un mesaj făcut public precizează următoarele in legătură cu trecutul tatălui său:

„Apartenența lui Șora la PCF până la 1948 se explică prin faptul că până în 1945 a luptat in Rezistenta Franceză contra ocupației Hitleriste a Franței. Este știut, că un segment important din structura rezistenței era compusă din comuniști, care erau bine organizați. Dar comuniștii din Rezistența Franceză – sau în orice caz un număr mare dintre ei – nu pot fi comparați cu teroriștii dogmatici educați la Moscova și trimiși după război ca agenți staliniști în țările Europei de est, pentru a instaura acolo dictatura comunistă. Foarte mulți comuniști din Rezistența Franceză erau deci pur și simplu mânați de idealul libertății. Așa și tatăl meu”, a scris Tom Șora pe Facebook despre apartenența lui Mihai Șora la Partidul Comunist Francez.

La câte minciuni a aruncat în urma sa, am îndoieli imense că Mihai Șora a fost membru în Rezistența Franceză. Vedeți…

Publicată de Alexandru Petria pe Marţi, 15 octombrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.