Acasă Actualitate Ministerul Sănătății anunță că habar nu are că în România există medici...

Ministerul Sănătății anunță că habar nu are că în România există medici falși

DISTRIBUIȚI

Avocatul lui Matteo Politi, Daniel Ionașcu a declarat sâmbătă seară, la Antena 3, detalii în articolul Avocat: Sunt 3.000 de medici falși în România. Pintea refuză să verifice iar Andronescu să spună ce studii are directoarea Centrului de Echivalare a Diplomelor”, că din dosarul penal al falsului medic rezultă că sunt pe teritoriul României un număr de 3.000 de astfel de medici falși și că de patru luni a cerut „ministrului Sănătății să facă publice parafele care există în România, în așa fel încât să vedem dacă cel ce are parafa este scris în tabloul medicilor. De patru luni de zile nu s-a răspuns. Îi cer cu toată puterea doamnei ministru să facă publice aceste parafe, pentru a putea fi comparate de orice pacient.”

Deși termenul de răspuns la orice petiție este de 30 de zile, așa cum ne-a obișnuit, Pintea nu răspunde la întrebările incomode, cel mai probabil pentru ca procurorii să nu folosească răspunsul, ulterior, împotriva ei. Așa și cu Ionașcu. Abia după ce presa a preluat declarațiile avocatului, Pintea a catadicsit să-i răspundă printr-un comunicat care îl învinovățește pe chiar pe Ionașcu:
„În urma unor informații apărute în presă conform cărora în România există 3000 de medici falși, Ministerul Sănătății face următoarele precizări :
Ministerul Sănătății nu deține informația că ar exista medici falși care profesează în România. Dacă cineva deține informații că astăzi sunt medici falși care oferă servicii medicale în sistemul public sau privat de sănătate, are obligația să anunțe organele competente, acest lucru punând în pericol viețile pacienților.
În urma cazurilor depistate în care persoane profesau meseria de medic cu parafe acordate ilegal, Ministerul Sănătății a demarat un control la Direcția de Sănătate Publică București în cadrul căruia au fost verificate toate codurile de parafă eliberate de această institutie din anul 2018 până în februarie 2019. De asemenea, astfel de controale au fost derulate în mai multe direcții de sănătate publică județene.

De asemenea, pentru a evita situațiile ca și alte persoane care nu indeplinesc condițiile necesare să practice medicina în România, Ministerul Sănătății a elaborat un Ordin de Ministru care se află în prezent în transparență decizională și care reglementează condițiile necesare pentru angajarea medicilor în sistemul de sănătate public și privat.

Facem mențiunea că lista cu codurile de parafa eliberate la nivel național este elaborată de centrul de calcul al Ministerului Sănătății și nu poate fi făcută publică deoarece conține date cu caracter personal.

“Mi se pare extrem de grava afirmația conform căreia astazi ar exista în sistemul de sănătate din România 3000 de medici falși. Dacă există dovezi în acest sens, dacă cineva știe că există o singură persoană care astăzi practică medicina fără a avea acest drept, are obligația de a informa imediat organele competente. Astfel de afirmații fără dovezi fac foarte mult rău pacienților, a caror încredere în personalul medical poate fi zdruncinată. Pe de alta parte, suspiciunile create astfel afectează și medicii care fac tot ce le stă în putință pentru sănătatea noastră. Am luat măsuri îndată ce am aflat despre primul caz în care o persoana și-a obținut ilegal codul de parafă, astfel încât să nu mai existe posibilitatea creării de breșe în sistem. Este vorba chiar despre persoana pe care o apară astăzi domnul avocat Daniel Ionascu, cel care afirma ca sunt alte mii de medici în situația clientului său. Sunt sigură că justiția își va face datoria în toate cazurile de depistate pentru a da un exemplu celor care s-ar mai gândi de acum încolo că se pot juca de-a medicii punând în pericol viețile oamenilor. ” , a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.”

Nu e amuzantă Pintea cum ia ea măsuri de fiecare dată dar de fapt sistemul sanitar e în colaps?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.