Acasă Actualitate Ministrul Cozmanca a simtit pe pielea lui cum este sa ramai blocat...

Ministrul Cozmanca a simtit pe pielea lui cum este sa ramai blocat in zapada

DISTRIBUIȚI

Aflat in Botosani in interes de serviciu, ministrul Cozmanca a avut ocazia sa constate pe pielea lui cum se pregatesc autoritatilor locale pentru a face fata capriciilor vremii. Desi avea in fata un utilaj Iveco cu lama si se deplasa cu Jeep 4×4, ministrul Cozmanca a ramas blocat timp de 30 de minute pe sosea, din cauza unui autotren, care ocupa toata latimea carosabilului.

Pentru a asigura interventia rapida in cazurile de forta majora, prefectul Costica Macaleti si-a petrecut la serviciu toata noaptea de duminica spre luni. El a coordonat activitatea tuturor institutiilor implicate in comisie (Apararea Civila, Comandamentul de Jandarmi, Garnizoana Botosani, unitatile de drumuri, Serviciul de Gospodarire a Apelor, Romtelecom, Directia Sanitar-Veterinara si Politia), sefii acestora avand parte, la randul lor, de o noapte alba.

In plus, pentru a identifica autoturismele ramase inzapezite in judetul Botosani, 145 de politisti de la orase si 34 de la sate au patrulat in toata noaptea de duminica spre luni.

In ciuda masurilor luate, capriciile vremii nu l-au ocolit nici macar pe ministrul administratiei publice, Octav Cozmanca. Acesta a plecat luni la pranz, cu un Jeep 4X4, avand in fata un Iveco prevazut cu lama, ca deschizator de drum. Cu toate acestea, ministrul a ramas blocat in zona Baisa. Autoturismul sau nu s-a inzapezit, dar s-a vazut in imposibilitatea de a continua drumul, din cauza unui TIR, care era blocat pe toata latimea carosabilului.

Ministrul a telefonat imediat prefectului si i-a cerut sa trimita la fata locului masini pentru tractarea respectivului camion, situatia rezolvandu-se dupa aproximativ 30 de minute. Octav Cozmanca a facut trei ore pana la Suceava, dupa care a plecat spre Bacau, unde a ajuns in jurul orei 19.00.

Incidentul care l-a avut ca protagonist pe ministrul Cozmanca demonstreaza inca o data, daca mai era cazul, ca autoritatile locale intervin, de regula, cand este prea tarziu. Daca nu ar fi fost vorba de ditamai ministrul, degajarea drumului respectiv ar fi durat probabil cateva ore, cum s-a intamplat in alte cazuri.

Sergiu Balascau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.