Acasă Actualitate Ministrul Pintea a uitat să mai spună dacă apa din București se...

Ministrul Pintea a uitat să mai spună dacă apa din București se poate folosi. 48 de ore s-au împlinit vineri

DISTRIBUIȚI

Fostă economistă la Romsilva, Sorina Pintea a fost numită pe criterii politice în fruntea ministerului Sănătății în urmă cu un an, spunându-ni-se că a condus foarte bine spitalul județean din Baia Mare. Desigur că între un spital județean și un minister e diferență de clasă dar Pintea s-a considerat aptă pentru job.
Din poziția de top pe care o ocupă, Pintea a anunțat miercuri, 30 ianuarie, că specialiștii ministerului „recomanda locuitorilor Capitalei ca apa din rețeaua publica sa nu fie folosita pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală. Aceștia recomanda utilizarea apei îmbuteliate, apă potabilă din surse (foraje) autorizate sanitar sau fântâni publice la care este afișată înscrierea ,,apa este bună de băut”.” Normal că bucureștenii care o apreciază pe Pintea au scos banul din buzunar și s-au repezit la magazine să se aprovizioneze cu apă plată. Cei care nu dau doi bani pe ea, au continuat să folosească apa de la robinet, mai ales că ApaNova nu numai că a anunțat că e potabilă, ba chiar directorii societății s-au dus în direct la televiziuni și au băut în fața telespectatorilor apă de la robinet.

Însăși Organizația Mondială a Sănătății, explică în ghidurile sale că în cazul consumului de apa hiperclorinată, nu exista riscul de apariție a unor efecte acute sau cronice asupra sănătății. Aceeași sursa informează ca valoarea crescuta cu peste 0,5 mg la litru a clorului determina doar apariția disconfortului organoleptic, adică percepere gust modificat şi miros şi nu exista alte efecte pe termen lung.

Cu toate astea, Pintea s-a apucat să recomande populației apa îmbuteliată anunțând că pentru eșantioanele prelevate pe 30.01.2019, „parametrii microbiologici sunt în lucru, rezultatele fiind finalizate în 48 de ore de la recoltare.”

48 de ore au trecut vineri și Pintea n-a mai comunicat să aflăm și noi dacă parametrii microbiologici erau în limitele legale sau poate a rămas în apa de la robinet niște otravă din decembrie 1989. Că și atunci la televizor ne spuneau unii, tot profesioniști din sănătate ca și Pintea, să fierbem apa înainte de a o consuma că poate fi otrăvită.

Suntem curioși cum s-a spălat personalul medical în spital în cele 48 de ore că tot îi critica doamna ministru pe medici și asistenți că nu știu să se spele pe mâini. Dar asta a fost într-un episod mai vechi din telenovela cu Pintea.

UPDATE ora 19,30 Neagră de supărare și cu o întârziere de 72 de ore, Pintea a recunoscut că probele DSP arată că apa din București era și este conformă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.