Acasă Actualitate Ministrul Pintea are obligația să sesizeze procurorii pentru înșelăciune în cazul profesorului...

Ministrul Pintea are obligația să sesizeze procurorii pentru înșelăciune în cazul profesorului de la AKH

DISTRIBUIȚI

Cel mai popular spital din străinătate, unde merg și românii să-și trateze boli grave, iar unele servicii sunt decontate de Guvernul României prin formularele E, este zguduit zilele acestea de unele dezvăluiri șocante: Celebrul profesor-chirurg de la AKH Viena, Michael Gnant opera pacienții doar pe hârtie, pe când intervenția chirurgicală propriu-zisă era realizată de asistenții săi, medici și ei, dar cu o experiență mult mai mică. „Abominabil”, titrează ziarul austriac Kurier, pentru că, pe scurt, încasa bani grei, doar pentru o semnătură. Spitalul însă factura în plus, ca și cum Gnant ar fi efectuat operațiile.
Ministerul Sănătății are obligația să sesizeze Parchetul General pentru a declanșa o investigație prin comisie rogatorie referitoare la astfel de cazuri decontate în plus de statul român. Această infracțiune ar reprezenta înșelăciune din partea spitalului AKH față de statul român, împăcarea părților înlăturând răspunderea penală în cazul acestor fapte.
Cu siguranță că dacă AKH va descoperi astfel de fapte va rambursa clienților banii plătiți în plus, numai că aceștia trebuie să-i și ceară. Totodată funcționarii care sunt plătiți din bani publici din România sunt obligați de codul penal să sesizeze procurorii când descoperă posibile infracțiuni, altfel comițând infracțiunea de omisiunea sesizării. Deci, dna Pintea, dispuneți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.