DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au identificat, la controlul de frontieră, pe sensul de intrare in tara, un minor în vârstă de 5 ani care figura în bazele de date ca fiind dispărut, alerta fiind introdusă de autorităţile italiene.

Este vorba de copilul răpit ieri de tatăl său, Bogdan Hristache, ce a fost recunoscut de mama celui mic la momentul răpirii. Bărbatul, însoțit de alți doi indivizi, l-au luat pe sus pe copil chiar de lângă femeie, marți dimineața, în timp ce mergeau spre școală, femeia fiind pusă la pământ. Oamenii au folosit o dubă neagră, care a fost depistată de polițiștii italieni abandonată lângă un atelier auto.

David are cinci ani și locuiește cu mama sa în Padova. Tatăl său a recurs la un asemenea gest după ce judecătorii i-au acordat custodia exclusivă femeii și i-au interzis tatăui să se apropie de copil. Mama acuză că Hristache a mai răpit o dată copilul și aceasta nu l-a putut găsi timp de opt luni.

În data de 07.10.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relația Budapesta – Timișoara, un cetățean român, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Arad,  însoțit de fiul său, în vârstă de 5 ani.

La controlul de frontiera, în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că minorului era dat dispărut de către autorităţile din Italia.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul şi fiul său au fost duşi la sediul sectorului Curtici, pentru verificări suplimentare.

Minorul a fost încredinţat reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Arad,  iar tatăl acestuia este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.