Home Actualitate Miron Cozma ramane dupa gratii cel putin un an

Miron Cozma ramane dupa gratii cel putin un an

DISTRIBUIŢI

Comisia de eliberari conditionate a Penitenciarului de Maxima Securitate Rahova a amanat, ieri, cu inca un an discutarea cerererii de eliberare pentru buna purtare a lui Miron Cozma (foto), fostul lider al minerilor din Valea Jiului. Decizia comisiei nu este definitiva, -Luceafarul huilei- avand posibilitatea sa conteste solutia la Judecatoria sectorului 5.

Surse din interiorul penitenciarului spun ca cei sase membri ai comisiei speciale au amanat judecarea cererii de eliberare conditionata a lui Cozma din cauza gravitatii faptelor comise de acesta, lipsei dovezilor privind indreptarea si reeducarea lui, precum si pentru ca a beneficiat de clementa legii atunci cand a fost gratiat.

Fostul lider al minerilor a avut posibilitatea de a cere eliberarea conditionata dupa ce, la inceputul lunii decembrie 2005, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis contopirea pedepselor cu inchisoarea pe care Cozma le-a primit: 7 ani si 11 luni (pedeapsa executata pentru mineriada din 1991) si 10 ani de inchisoare (pedeapsa primita urmare a participarii la mineriada de la Costesti).

Dupa intalnirea cu membrii comisiei de eliberari conditionate de la Rahova, avocatul lui Cozma, Adrian Roseti, a declarat ca va contesta aceasta decizie si ca va urma toate caile de atac. Ca raspuns la hotararea comisiei, Tiberiu Cozma, fratele fostului lider al minerilor din Valea Jiului, a catalogat amanarea eliberarii fratelui sai ca fiind una politica . -Fratele meu a stat deja peste opt ani in inchisoare, fiind nevinovat. Ce sa mai inteleaga detinutii care asteapta sa fie eliberati din acest tratament aplicat fratelui meu?-, a mai spus fratele lui Cozma.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.