Acasă Actualitate Misionarele Caritatii nu recunosc autoritatile romane

Misionarele Caritatii nu recunosc autoritatile romane

DISTRIBUIȚI

– Autoritatile din Bacau au aflat in timpul unei conferinte de presa ca Misionarele Caritatii au furat o fata handicapata pentru a o impiedica sa avorteze

– Maicutele au raspuns in scris ca ignora autoritatile romane si ca vor sa-si desfasoare activitatea in felul lor

– Neculai Lupu, presedintele Consiliului Judetean, a cerut ca centrul din Serbanesti sa fie inchis

Gravidele handicapate, furate din fata cabinetelor medicale

Un lucru aproape incredibil s-a petrecut miercuri seara, la o conferinta de presa organizata de autoritatile judetului, cand acestea au aflat o data cu ziaristii ca Misionarele Caritatii din Bacau au furat o fata din fata unui cabinet medical pentru a o impiedica sa avorteze. Tot atunci, sefii judetului au aflat despre mai multe cazuri de fete care, determinate de Misionarele Caritatii, au facut copii, desi ele sunt handicapate. Partea cea mai grava este ca, in cursul aceleiasi zile, la insistentele presei, conducerea Directiei Generale pentru Protectia Copilului (DGPC) a sustinut cu vehementa ca Misionarele Caritatii nu se fac vinovate de trafic de copii si nici nu au obstructionat atat de grav activitatea de protectie a copilului in judet.

Ordin religios cu manifestari sectante

La conferinta de presa, Traian Milon, secretarul general al Consiliului Judetean Bacau, a prezentat un raport din care reiese ca Misionarele Caritatii nu au mai primit o autorizatie de functionare din partea Protectiei Copilului de la 1 septembrie 2001. La conferinta de presa a fost invitat insa si Ovidiu Necula, directorul Centrului de Reabilitare si Recuperare din Gasteni, institutie din care proveneau mamele handicapate, care au facut copii si au gasit adapost in centrul din Serbanesti al Misionarelor Caritatii. Declaratia directorului Necula a schimbat situatia radical.

El a recunoscut ca, in anul 1998, Maria Nantu, una dintre bolnave, care ramasese insarcinata, a fost -furata- de misionare din maternitate si convinsa sa mearga la ele pentru a naste copilul. -Au fost patru cazuri de acest gen. Pe o alta pacienta, Mioara Moraru, au convins-o in 1999 ca trebuie sa lase copilul-, a povestit Ovidiu Necula. Acelasi director spune ca pentru misionare a fost extrem de simplu sa le determine pe viitoarele mame si rudele lor pentru ca le-au oferit tot felul de bunuri. Scuza puerila, care ascunde de fapt incapacitatea institutiilor statului de a tine in frau aceasta problema. Unitatea de la Gasteni a avut de-a lungul anilor personal medical prea putin, nu au fost bani de anticonceptionale, iar fetele handicapate au procreat in nestire.

Balbaiala autoritatilor sfidate

O problema si mai grava o reprezinta situatia copiilor care s-au nascut la Misionarele Caritatii. Autoritatile judetului spun ca cei patru copii sunt monitorizati si se cunoaste in prezent situatia fiecaruia. Toti sunt dati in plasament la un asistent maternal. Oficial, pentru ca exista suspiciuni cum ca maicutele ar fi facut trafic cu acesti copii. Iar in situatia in care un director vine cu declaratii socante, de care chiar autoritatile raman ingrozite, intr-o conferinta de presa in care toti trebuiau sa vorbeasca aceeasi limba, e greu de combatut un astfel de zvon. Cu atat mai mult cu cat s-a spus ca una dintre mame ar fi fost dusa in fata unui notar de o maicuta, care i-ar fi cerut sa semneze cum ca-i de acord sa-si dea copilul. Si chiar directorul de la Gasteni a spus ca pacientele sunt testate periodic si ca, la un moment dat, pot fi declarate in deplinatatea facultatilor mintale. Adica ar fi putut foarte bine sa semneze ca da copilul spre adoptie, lucru perfect legal, daca e considerata responsabila. -Eu stiu ca schizofrenicii raspund din punct de vedere penal-, a spus secretarul Milon, adica ele pot avea dreptul la decizie.

Dupa ce au fost spuse toate aceste lucruri, Neculai Lupu s-a aratat foarte decis sa inchida centrul Misionarelor Caritatii. -Daca ele ignora autoritatile din Romania, sa-si inceteze activitatea, sa vanda cladirile pe care le-au facut cu banii lor si sa preluam noi cei 16 copii pe care-i au in prezent. Inspectoratul pentru Handicapati e la pamant. Pana acum, noi am dat acestei institutii doar bani. Acolo s-au schimbat doi directori, Vasile Grecu si Claudiu Serban, care au avut o activitate dubioasa, care au deturnat fonduri. Motiv pentru care o sa cer sprijinul prefectului pentru a demara un control la sange-, a spus Neculai Lupu, presedintele Consiliului Judetean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.